Ingrediente
- 300 g de conopida fiarta 'al dente'
- 1 morcov fiert
- 2 felii de jambon /sunca
- 1/2 ardel rosu
- 1/2 conserva de mazare (130 g)
- 8-10 castraveciori mici
- 3 linguri bune de maioneza
- 1 lingurita mustar
- sare, piper
- decor: maioneza , un ou fiert, ardel rosu si verde
Mod de preparare
Fierbeti buchetele de conopida si morcovul 'al dente' in apa sarata -10 minute.
Lasati sa se raceasca, curatati morcovul. Fierbeti oul 10 minute si puneti-l la racit in apa rece. Ardeiul si castraveciorii se taie cubulete mici.
La fel si morcovul, jambonul si conopida fiarta.
Mazarea se scurge bine.
Se pun toate ingredientele intr-un castron si se amesteca . Se adauga maioneza , mustarul, se pune sare si piper si se amesteca. Se face o forma de dom cu ajutorul unui castron si se depune pe o farfurie. Se decoreaza cu un pic de maioneza si apoi dupa preferinta. Se serveste rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata ruseasca cu conopida proaspata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|