Ingrediente
- 1200 gogonele spalate verzi taiate felii
- 3 gogosari curatati si taiati felii
- ardei iuti optionali
- o capatana usturoi curatat si taiat felii
- o legatura patrunjel tocat marunt
- 2 linguri zahar
- 1 lingura sare de muraturi
- 3 linguri ulei
- 2 linguri otet 9%
Mod de preparare
Intr-un castron adanc adaugam gogonelele ,gogosarii,usturoiul,ardeiul iute si patrunjelul.
Adaugati intr- un bol si dizolvati in otet ,zaharul si sarea,apoi adaugati peste gogonele ,adaugati ulei.Amestecati si lasati 3-4 ore amestecand din cand in cand.
Umpleti borcanele( la inceput vor fi 3 borcane pline de 800g) sterilizate infiletati cu capace spalate si sterilizate ,apoi intoarceti borcanele cu capacele in jos .Peste 2-3 ore intoarceti din nou borcanele.
Peste 2 zile repartizati din al treilea borcan si umpleti cele doua borcane ,adaugati zeama care a rezultat din al treilea borcan. Dati la frigider sau la beci racoros. Vor rezista pana la primavara. Daca vor rezista!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata ruseasca de gogonele verzi la borcan (la rece)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|