Salata taraneasca de legume pentru iarna

Postat de Pungasa_Rogue in Muraturi
29 Sep 2015 | 13975 vizualizari
Salata taraneasca de legume pentru iarna

Pana acum bagam muraturii clasici, taranesti, dar de anul trecut am descoperit aceasta reteta foarte buna. Daca muraturii zaceau pana vara pe balcon, ei bine salata aproape ca nici n-a apucat iarna, atat de buna a fost, mai ales servita la fasole. A mai ramas un borcan, pe care nu ne-am indurat sa-l mai mancam si l-am servit abia toamna asta, fiind in stare perfecta.

Ingrediente

  • Amestec de legume:
  • 1 kg castraveti;
  • 1 kg morcovi;
  • 1 kg ardei rosii (gras, kapia, gogosar);
  • 4 kg gogonele;
  • 6 cepe (350 g);
  • o varza alba (850 g);
  • o varza rosie (1,9 kg);
  • doua conopide (1,5 kg);
  • sfecla rosie (650 g);
  • un buchet mare de frunze de telina (80 g);
  • sare grunjoasa.
  • Amestec lichid:
  • 1 l otet de Topoloveni;
  • 1 l apa;
  • 28 linguri zahar;
  • 6 linguri sare grunjoasa.

Mod de preparare

Castravetii se spala, li se indeparteaza capetele, se taie in jumatati, apoi se feliaza.

Morcovii se curata de coaja, se spala si se taie rondele, partea groasa taindu-se si pe jumatate.

Ardeii se curata de seminte, se spala si se taie felii lunguiete si un pic late.

Gogonelele se spala, li se indeparteaza codita, se taie in jumatati, apoi fiecare jumatate se taie in 3-4 parti si se feliaza.

Ceapa se curata de foi, se spala si se taie julienne.

Varza se spala si se taie fideluta.

Conopidele se spala si buchetelele se rup in bucati cat mai mici.

Sfecla rosie se curata de coaja, se spala si se taie in bucati mici, la fel ca gogonelele.

Telina se spala si se taie marunt.

Toate aceste legume se pun intr-un vas mare, se presara cu putina sare si se amesteca, lasandu-se pana a doua zi.

Se pregateste amestecul lichid, fierband toate ingredientele si lasandu-se sa se raceasca.

Dupa aceea, legumele se scurg, se aseaza in borcane de 800 g cu putina zeama (circa un sfert din borcan) si se completeaza cu amestecul lichid. Se pun capacele la borcane si se mai fierb circa 30 de minute pe baie de abur. Se lasa borcanele sa se raceasca in apa respectiva.

Salata se poate servi dupa aproximativ o saptamana.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata taraneasca de legume pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Castraveti murati in saramura (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Castraveti murati in saramura (reteta video)

In primul rand facem saramura pentru castraveti. Pentru fiecare litru de apa adaugam o lingura cu varf de sare mare neiodata. Eu am avut nevoie de 2 litri de saramura si am pus 2 linguri cu varf...

Citeste continuarea

Conopida murata

Postat de gicuta69

Conopida murata

Conopida se desface  in buchetele, apoi se spala bine si se lasa 1 ora in apa rece. Se pune la scurs in strecuratoare. Morcovul se curata se spala si se taie rondele. Hreanul se curata...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.09.2015, 23:45
la 30.09.2015, 00:14
;-bd
la 30.09.2015, 00:20
Ce salata minunata si tentanta!
la 30.09.2015, 01:50
Bună
la 30.09.2015, 07:52
Daaa, tare bunăăăă!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking