Gogonele in otet

Postat de MotanLaOale in Muraturi
21 Oct 2014 | 10582 vizualizari
Gogonele in otet

Am vazut la Merisor si am pus si eu odata cu muraturile asortate pe care le pun mereu. Sunt curios cum vor iesi deoarece eu am folosit otetul in proportia mea universala pentru toate muraturile in otet.

Ingrediente

  • gogonele
  • usturoi
  • frunze telina
  • hrean
  • conopida
  • morcovi
  • PENTRU OTET
  • 1 l otet
  • 5 l apa
  • 1 lingura sare grunjoasa la litru compozitie
  • 5 linguri zahar la litru compozitie
  • 5-7 boabe piper la litru compozitie
  • 1/2 lingurita boabe mustar la litru compozitie
  • 1-2 foi dafin la litru compozitie

Mod de preparare

Nu am pus cantitatile, fiecare poate pune in functie de borcanele care le are si de dorinta. Eu am pus 2 borcane de 1700 ml, de proba sa vad daca ne place.

Otetul se poate prepara in orice cantitate este nevoie pastrand proportiile din reteta.

Se spala borcanele si se pun la scurs.

Toate ingredientele se spala sau se curata.

Se aseaza pe fundul fiecarui borcan frunza de telina, 3-4 catei usturoi si 3-4 bucatele de hrean.

Se aseaza gogonelele si golurile dintre ele se umplu cu conopida si morcovi.

Deasupra se pune frunza de telina, 2-3 catei de usturoi si 2-3 bucatele de hrean.

Otetul se combina cu toate ingredientele in cantitatea care este necesara si se fierbe in clocot 2-3 minute.

Se toarna fierbinte in borcane peste gogonele.

Se agita borcanele sa iasa bulele de aer, se completeaza cu lichid si se pun capacele.

Borcanele se pun sub paturi pentru racire lenta.

A doua zi se pun in camara si le admiri 2-3 saptamani pana sunt facute si se pot consuma.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogonele in otet" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata de legume cu sos de mustar

Postat de panacris

Salata de legume cu sos de mustar

Legumele se spală, curăță și feliază subțire. Eu m-am ajutat cu Phiilică, robotul de bucătărie, morcovii rași pe răzătoarea mare, iar celelalte legume rase pe rindea 😉...

Citeste continuarea

Adjika - sos rusesc picant din gogonele verzi

Postat de Ksenya

Adjika - sos rusesc picant din gogonele verzi

Pregatim borcanele si capacele sterilizate. Pregatim o oala unde o sa fierbem adjika. Dam gogonele la blender pana obtinem o pasta si adaugam in oala. Dam restul ingredientelor: ceapa,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.10.2014, 10:32
la 21.10.2014, 10:38
Bune imi plac tare
la 21.10.2014, 10:43
foarte bune
la 21.10.2014, 10:46
la 21.10.2014, 10:57
Ce fain

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking