Gogonele in otet

Postat de aliliana in Muraturi
8 Sep 2013 | 41481 vizualizari
Gogonele in otet

Ingrediente

  • 5 kg gogonele
  • 5 morcovi
  • o telina ( frunze si radacina)
  • 5-6 graunti usturoi
  • 5-6 foi dafin
  • boabe de piper
  • boabe de mustar
  • 1 l otet
  • 4 l apa
  • 5 linguri sare
  • 10 linguri zahar
  • un plic conservant
  • 5 ardei capia rosii

Mod de preparare

Toate ingredientele se spala, se curata, se pun la scurs. Morcovul  il taiem betisoare si telina o taiem rondele.  Pregatim usturoiul, aducem aproape semintele de mustar si piper si dafinul ( frunzele, nu pomul:) ).Pregatim borcanele ( spalate, uscate) si purcedem la asearea celor de mai sus dupa inspiratie. Eu prefer ca pe fundul borcanului sa fie tije de telina. Intep gogonelele cu un ac. Dupa ce toate sunt asezate, prepar solutia. 

Solutia: 1 l otet si 4 l apa, se pun pe foc. Amestec zaharul si sarea si adaug compozitiei cu otet. Amestec sa grabesc diluarea acestora. Las sa fiarba bine. Pun si conservantul. Cand este gata pun la racorit. Cand este inca, calda solutia, o pun peste gogonele in borcane. Legam la gura borcanele si le punem la racoare in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogonele in otet" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Salata de legume cu sos de mustar

Postat de panacris

Salata de legume cu sos de mustar

Legumele se spală, curăță și feliază subțire. Eu m-am ajutat cu Phiilică, robotul de bucătărie, morcovii rași pe răzătoarea mare, iar celelalte legume rase pe rindea 😉...

Citeste continuarea

Adjika - sos rusesc picant din gogonele verzi

Postat de Ksenya

Adjika - sos rusesc picant din gogonele verzi

Pregatim borcanele si capacele sterilizate. Pregatim o oala unde o sa fierbem adjika. Dam gogonele la blender pana obtinem o pasta si adaugam in oala. Dam restul ingredientelor: ceapa,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.09.2013, 13:39
imi plac
la 08.09.2013, 13:40
Vaaaaiiiii ce-mi plac! Lili fie-ti mila si da cu una dupa mine!
la 08.09.2013, 13:41
bune
la 08.09.2013, 13:51
Cris multumesc, Corina, cu mare-mare drag, multumesc....Bya, multumesc
la 08.09.2013, 13:51

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking