Salata de legume cu sos de mustar
Postat de panacris
Legumele se spală, curăță și feliază subțire. Eu m-am ajutat cu Phiilică, robotul de bucătărie, morcovii rași pe răzătoarea mare, iar celelalte legume rase pe rindea 😉...
Citeste continuareaAm vazut la Merisor si am pus si eu odata cu muraturile asortate pe care le pun mereu. Sunt curios cum vor iesi deoarece eu am folosit otetul in proportia mea universala pentru toate muraturile in otet.
Ingrediente
Mod de preparareNu am pus cantitatile, fiecare poate pune in functie de borcanele care le are si de dorinta. Eu am pus 2 borcane de 1700 ml, de proba sa vad daca ne place. Otetul se poate prepara in orice cantitate este nevoie pastrand proportiile din reteta. Se spala borcanele si se pun la scurs. Toate ingredientele se spala sau se curata. Se aseaza pe fundul fiecarui borcan frunza de telina, 3-4 catei usturoi si 3-4 bucatele de hrean. Se aseaza gogonelele si golurile dintre ele se umplu cu conopida si morcovi. Deasupra se pune frunza de telina, 2-3 catei de usturoi si 2-3 bucatele de hrean. Otetul se combina cu toate ingredientele in cantitatea care este necesara si se fierbe in clocot 2-3 minute. Se toarna fierbinte in borcane peste gogonele. Se agita borcanele sa iasa bulele de aer, se completeaza cu lichid si se pun capacele. Borcanele se pun sub paturi pentru racire lenta. A doua zi se pun in camara si le admiri 2-3 saptamani pana sunt facute si se pot consuma.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogonele in otet" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
|
Postat de panacris
Legumele se spală, curăță și feliază subțire. Eu m-am ajutat cu Phiilică, robotul de bucătărie, morcovii rași pe răzătoarea mare, iar celelalte legume rase pe rindea 😉...
Citeste continuareaPostat de Ksenya
Pregatim borcanele si capacele sterilizate. Pregatim o oala unde o sa fierbem adjika. Dam gogonele la blender pana obtinem o pasta si adaugam in oala. Dam restul ingredientelor: ceapa,...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|