Salata Thailandeza cu carne de vita si dressing de lemongrass

Postat de Satisfyyourcravings in Salate
10 Aug 2018 | 3658 vizualizari
Salata Thailandeza cu carne de vita si dressing de lemongrass

Ingrediente

  • 1 lingura ulei de susan
  • 500 grame carne de vita
  • 1-2 chilli (optional)
  • 1 tija lemongrass (se poate inlocui cu coaja de la 1 lamaie)
  • 1 lingura zahar de palmier (se poate inlocui cu zahar brun)
  • 1 lingura sos de peste
  • 1 lime
  • 100 grame frunze de salata (eu am folosit romaine)
  • 1 castravete de marime medie
  • 1 mana rosii cherry de diferite culori
  • 1/2 salota/ ceapa rosie mica
  • 1 mana menta proaspata
  • 1 mana busuioc (thailandez) proaspat
  • 1 mana coriandru/ patrunjel proaspat
  • sare, piper

Mod de preparare

Carnea de vita se aduce la temperatura camerei. 

Se incalzeste uleiul de susan intr-o tigaie (din fonta) cu fund dublu, la foc mare. Se adauga sare si piper peste carne si se prajeste apoi 2-3 minute pe parte in functie de grosime si de preferinte. Se lasa la odihnit 5 minute. 

Intre timp, se toaca doar partea alba a tijei de lemongrass si se adauga, impreuna cu zaharul si chilliull tocat in vasul unui mojar. Se transforma totul in pasta grunjoasa, apoi se adauga sosul de peste, sucul de la 1/2 lime si uleiul ramas in tigaia in care a fost prajita carnea. Se amesteca bine. 

Se taie salota julienne, castravetele in felii, rosiile in jumatati si salata se rupe in bucati. Se amesteca toate cu grija, impreuna cu frunzele de menta, coriandru/patrunjel si busuioc.

Se asaza pe un platou. Se taie carnea fasii si se adauga peste salata. Se stropeste totul cu dressingul anterior si se consuma imediat cu restul de lime. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Thailandeza cu carne de vita si dressing de lemongrass" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Salata de legume la borcan, in straturi

Postat de merisor67

Salata de legume la borcan, in straturi

Fierbem mai întâi ouăle, tari, pentru 8 minute, puse în apă rece cu puțină sare și puțin oțet, pentru a se decoji bine. Le scurgem apoi de apă, le trecem prin jet de...

Citeste continuarea

Salata de icre

Postat de AdrianUdrea

Salata de icre

Se pune apa la fiert cu putina sare, iar cand incepe sa clocoteasca se adauga grisul in ploaie. Se amesteca bine pana cand se ingroasa ca o budinca, apoi se lasa sa se raceasca. Se mixeaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.08.2018, 15:49
Îmi plac ingredientele, așa că mi se pare o salată pe gustul meu...
la 10.08.2018, 17:47
la 10.08.2018, 20:36
la 10.08.2018, 21:35
Si salata asta mi-ar place!
la 15.08.2018, 21:01
Gustoasa si hranitoare!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking