Pasta de ton cu ceapa rosie si castraveciori

Postat de merisor67 in Salate
5 Ian 2014 | 19286 vizualizari
Pasta de ton cu ceapa rosie si castraveciori

Este unul din aperitivele mele preferate. De obicei, prepar si niste tartine pe care le umplu cu aceasta pasta, dar de data asta n-am mai apucat, s-a mancat cu paine toast.

Ingrediente

  • 600 gr ton maruntit din conserva (4 cutii)
  • 1 cutie crema de branza cu smantana (ceva fin de la Delaco)
  • 1 ceapa rosie, mai mare
  • 1 legatura marar
  • 7-8 castraveciori murati
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • zeama de la 1/2 lamaie

Mod de preparare

Eu prefer tonul in ulei, cel in apa mi se pare ca are un miros care nu imi place.

Desfacem conservele de ton si le punem intr-o sita la scurs.

Le presam bine cu dosul unei linguri pentru a se scurge bine uleiul.

Tocam mararul marunt.

Tocam ceapa solzisori, cat de mici putem.

Castraveciorii ii tocam cubulete mici si ii stoarcem de zeama.

Amestecam totul si asezonam cu piper si boia, apoi adaugam zeama de lamaie.

Este foarte buna, putin acrisoara!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de ton cu ceapa rosie si castraveciori" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Retete similare

Pasta de ton cu hering afumat si castraveciori murati

Postat de AdrianUdrea

Pasta de ton cu hering afumat si castraveciori murati

Tonul se scurge bine de ulei si se amesteca cu heringul tocat marunt. Castraveciorii se toaca in cuburi mici, cat de mici, apoi se scurg bine de zeama, presandu-i in maini. Ceapa se curata...

Citeste continuarea

Pasta de ton

Postat de AdrianUdrea

Pasta de ton

Se desfac conservele si se lasa fileul de ton intr-o sita, la scurs. Cand este bine scurs, se amesteca cu branzeturile, mustarul si salata de icre. Se taie castraveciorii in cuburi mici si...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 05.01.2014, 11:53
Ma pun la masa
la 05.01.2014, 11:54
tare mult imi place pasta de ton!Tot asa o pregatesc si eu.
la 05.01.2014, 11:59
Pe vremuri puneam unt, dar acum de cand au aparut cremele de branza, le prefer pe acestea
la 05.01.2014, 12:00
Crisule, pune-te! Pofta buna!
la 05.01.2014, 12:02
Tot cu unt le faceam si eu Meri, dar vorba ta cu crema de branza e la fel de bun si-mi place mai mult ideea ca nu mananc atatea grasimi(unt). Tare buna!!

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking