Salata turceasca de vinete cu dovlecel si iaurt

Postat de mihaelar63 in Salate
29 Iun 2020 | 166 vizualizari
Salata turceasca de vinete cu dovlecel si iaurt

 Iubesc aceasta perioada a anului in care avem ocazia sa preparam mancaruri delicioase cu legume cultivate si crescute in gradinile noastre .Va aduc o salata usor de preparat si racoroasa , de vara .

Ingrediente

  • 500 gr vinete coapte -2 buc
  • 500 gr dovlecel -1 buc
  • 200 gr iaurt gras 10 %
  • 2 catei usturoi
  • 3 linguri ulei masline
  • 1 lingurita menta uscata
  • 1 lingura nuci maruntite -optional
  • 1 lingura otet mere
  • sare
  • boia dulce de ardei , frunzulite de menta , ardei- pentru decor

Mod de preparare

  1.  Vinetele coapte se curata de coaja, se taie mai marunt si impreuna cu cateii de usturoi se blendeaza la robot .
  2. Nu  exagerati cu blendarea . S-ar putea ca semintele vinetelor sa fie piscacioase .
  3. Dovlecelul se spala , se taie cuburi si se fierbe in apa cu sare .
  4. Dupa fierbere se scurge de lichid si se blendeaza si acesta .
  5. Amestecati vinetele cu usturoi , pasta de dovlecel impreuna cu menta uscata , sare , ule de masline i , otet de mere si iaurt .
  6. Eu nu sunt mare amatoare de nuca si am renuntat la aceasta .
  7.  Salata se decoreaza cu frunzulite de menta  verde si se pastreaza  la rece .
  8. Este foarte gustoasa si racoritoare .
  9. Salata de vinete , dovlecel si iaurt poate fi servita  pe felii de lipie sau de ardei .

Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata turceasca de vinete cu dovlecel si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Retete similare

Винегред - salata ruseasca de legume

Postat de Ksenya

Винегред - salata ruseasca de legume

Se spala legumele si se fierb circa 30 minute. Se scurge apa si se lasa la racit. Se curata de coaja si se taie cubulete, se pun intr-un castron. Se adauga castravetii taiati cubulete, ceapa...

Citeste continuarea

Salata calda cu varza de Bruxelles

Postat de andaoana

Salata calda cu varza de Bruxelles

Varza se curata de primele frunzulite si se taie cotorul. Se taie fiecare varza in 4. Baconul il feliem, sa nu fie foarte mic taiat dar nici mare. Grosimea unei felii sa fie cam de 1 cm latime....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 29.06.2020, 18:45
la 29.06.2020, 19:08
la 29.06.2020, 19:22
la 29.06.2020, 19:43
la 29.06.2020, 20:35
Ce-ai mai dichisit-o...!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking