Ingrediente
- pulpă de vită 700 g,
- cartofi roșii de Covasna 4-5 bucăți,
- morcovi de România 3-4 bucăți,
- păstârnac 1 bucată,
- țelină 200 g,
- gulie 200 g,
- gogoșari a la Panacris cca. 100 g,
- castraveți a la Panacris 2-3 bucăți,
- maionează a la Panacris cca. 800 g,
- muștar asezonat cu ierburi cca. 200 g.
- Pentru decor:
- măsline,
- morcovi fierți,
- gogoșari,
- castraveți,
- chives,
- oregano verde .
Mod de preparare
Carnea de vită se fierbe în oala sub presiune cca 60 de minute, de când începe să fluiere. Cartofii spălați bine, se fierb în coajă, tot la oala sub presiune cca. 20 de minute. Morcovii, păstârnacul, țelina și gulia se fierb separat, în multă apă rece, asezonată cu puțină sare iodată. În timp ce fierb ingredientele pentru salată, se prepară maioneza. După ce s-au fiert toate ingredientele, se scot din zeama fierbinte, se lasă la răcorit, apoi se toacă mărunt (de data asta am avut ca și ajutor principal pe TataZmeu ;))plus, gogoșarii și castraveții. Se amestecă ușor până ce se înglobează, adăugându-se câte o limgură de maionează, alternată cu una de muștar, atât cât e nevoie să se ”lege” salata. După ce s-au combinat gusturile, salata se asează pe platourile preferate și se după gustul și priceperea fiecăruia;) Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salată de boeuf" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|