Salata vinegret- salata ruseasca

Postat de luminita20_2006 in Salate
26 Ian 2011 | 21061 vizualizari
Salata vinegret- salata ruseasca

Multi stiti ca vinegreta inseamna dressing , insa aceasta salata nu este un dresing ...nu stiu de unde vine denumirea salatei insa o stiu de cand eram mica, tradusa de google translate "Винегрет" e salata ruseasca sau salata de vinegreta sub asa denumire o cunosc si eu...Salata vinegreta - este o salata de iarna care va oferi vitamine esenţiale în sezonul rece.

Ingrediente

  • 1 sfecla
  • -3 cartofi
  • -2-3 morcovi
  • -4-5 castraveti murati(puteti folosi si in otet)
  • -1 ceapa
  • -sare, piper
  • -ulei
  • -mazare conserva( optional)

Mod de preparare

Se spala legumele(sfecla, morcov si cartofii) bine apoi se pun la fiert  in apa cu sare.(legumele nu se curata de coaja) Puteti opta pentru varinta la cuptor, inveliti fiecare leguma in folie de aluminiu si le dati la cuptor 40--50 min. Salata este la fel de buna in ambele moduri.
Dupa ce s-au fiert legumele se lasa la racit se curata  si se taie cubulete(la fel ca si la salata beof). Procedam la fel si cu restul ingredientelor.
Se amesteca toate legumele se condimeaza si se adauga si ulei.

Mai nou am incercat si o combinatie de legume aceleasi cu pipet de pui la gratar si in loc de ulei maioneza. E senzationala:D

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata vinegret- salata ruseasca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salata Primavara

Postat de CameliaComan

Salata Primavara

Punem apa la fiert in care vom adauga oul. Curatam toate legumele si le spalam bine. Rosia, ridichile, castravetele, ardeiul rosu, ardeiul verde si ceapa verde trebuie taiate in cubulete...

Citeste continuarea

Salata de fasole in stil polonez

Postat de Satisfyyourcravings

Salata de fasole in stil polonez

Fasole verde se curata, se taie in jumatati si se fierbe in apa cu sare 10-15 minute, in functie de preferinte. Mie imi plac ceva mai croncante, asa ca le-am fiert mai putin. Se scurg de apa si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.01.2011, 15:17
super
la 26.01.2011, 15:24
la 26.01.2011, 15:47
bunut
la 26.01.2011, 16:02
trebuie sa fie buna
la 26.01.2011, 16:16

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking