Salau cu legume mexicane si ierburi italienesti

Postat de mihaelar63 in Salau
9 Ian 2018 | 6149 vizualizari
Salau cu legume mexicane si ierburi italienesti

 Am avut in vizita o verisoara cu familia. Stiu ca ii place mult pestele, dar sa nu fie reteta foarte deosebita sau prea complicata. Am asezonat usor pestele cu ierburi italienesti si l-am preparat la cuptor. Garnitura a fost  de legume mexicane preparate in aceiasi tava. Deci 2in 1. Obiectivul a fost atins cu succes. Din peste au ramas doar oscioarele.

Ingrediente

  • 1.5 kg rondele de salau
  • 500 gr amestec legume mexicane [congelate ]
  • 100 ml ulei masline
  • 1 lamaie -zeama
  • 1 lingura condimente italienesti [sare, plante aromatice: oregano, busuioc, cimbru, rozmarin; condimente:paprika, piper negru, usturoi, ceapa]
  • codite de ceapa verde
  • sare de Himalaya

Mod de preparare

  1. Se spala rondelele de salau si se sareaza. Daca este posibil, se sareaza din timp pentru ca sarea sa fie bine absorbita de carnea densa a pestelui.
  2. Se pun bucatile de peste intr-o tava non-aderenta, se presara cu ierburi italienesti si se stropesc cu zeama lamaie.
  3. Stropti pestele cu ulei de masline. Adaugati o cana cu apa si dati tava la cuptor timp de 15 minute.
  4. Eu am setat cuptorul electric pe meniul presetat pentru bucati de peste care dureaza 40 minute.
  5. Dupa 15 minute, am adaugat amestecul de legume mexicane si am mai lasat la cuptor inca 15 minute.
  6. Dupa 30 minute de preparare, am verificat pestele si am decis ca este deja suficient de pregatit.
  7. Am taiat codite de ceapa verde pe care le-am presarat deasupra salaului si a legumelor.
  8. Am pus tava pe masa si am lasat musafirii sa se infrupte din bunatatea de salau.
  9. Bineinteles mujdeiul a fost nelipsit de langa salau.
  10. Garnitura a fost de orez preparat sec.
  11. Nu am uitat nici de un pahar cu vin bun care sa intregeasca servirea acestui gustos peste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salau cu legume mexicane si ierburi italienesti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

File de salau in crusta de pesmet cu parmezan

Postat de mirela0911

File de salau in crusta de pesmet cu parmezan

Fileul de peste se spala, se sterge cu prosoape absorbante, se taie in jumatati apoi se condimenteaza cu sare si piper. Se lasa deoparte. Intr-un bol se pune mustarul si se asaza alaturi o...

Citeste continuarea

File de salau la cuptor, servit cu cartofi si legume chinezesti

Postat de mirela0911

File de salau la cuptor, servit cu cartofi si legume chinezesti

Se curata cartofii, se taie in cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Fileul de peste se spala, se tamponeaza cu prosoape absorbante apoi se asaza pe tava tapetata cu hartie de copt si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.01.2018, 00:26
la 09.01.2018, 00:32
bun bun
la 09.01.2018, 05:58
Buuuun!
la 09.01.2018, 06:33
Buun
la 09.01.2018, 07:39
Rodica

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking