Salau cu legume si cartofi

Postat de cristina1985 in Salau
11 Mai 2019 | 2249 vizualizari
Salau cu legume si cartofi

Ingrediente

  • 700 g salau congelat
  • 4 cepe
  • 2 morcovi mari
  • 800 ml apa +300 ml
  • 1 lg pasta de rosii
  • 1 lg boia dulce
  • 1/2 lg-ta boia iute
  • sare
  • 2 lg ulei + cateva linguri (la cartofi)+1-2 lg la peste
  • 2 foi de dafin
  • 4 catei de usturoi
  • 1,5 kg cartofi

Mod de preparare

Se dezgheata salaul si se taie in bucati .Eu l-am taiat in 6 bucati. Se pastreaza in frigider, pana sunt gata legumele cu sos.

Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete. Se fierb 1 ora, maxim 1 ora si 30 minute. 

Se amesteca 800 ml apa cu pasta de rosii, sare, ulei, boia dulce si iute, dafin si se toarna intr-o tava de 36x23 cm. Se taie ceapa julienne, morcovii rondele sau mai mici (in cazul in care sunt mari). Puneti legumele in tava ,peste amestecul de apa cu condimente. Se introduce in cuptorul preincalzit, timp de 30 minute,la foc mare, pana incepe sa fiarba , apoi la flacara mica.

Scoateti tava si este momentul sa adaugati salaul (care se unge cu ulei) si restul de apa, cam 300 ml. Introduceti din nou in cuptor, timp de 50 minute (la fel-foc mare, apoi  foc mic). Adaugati usturoiul tocat marunt si mai lasati 10 minute. Daca vi se pare prea lichid sosul, dati ochiul putin mai mare (dar urmariti, sa nu se arda!). Lasati tava in cuptor la caldura, pana se fac cartofii (inchideti ochiul).

Cartofii se scurg, si se pregatesc pe rand, pentru ca se fac terci. Se pun cateva linguri de ulei intr-o oala, se pune o parte de cartofi scursi, sare si se amesteca cateva minute, pana incep sa se lege si nu se mai mai vada uleiul. Nu amestecati prea mult, numai cat este necesar. Se scot si se continua, la fel si cu restul de cartofi.

Pestele se serveste cu cartofi si legume cu sos. Mi-au iesit 3 portii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salau cu legume si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

File de salau la cuptor, servit cu cartofi si legume chinezesti

Postat de mirela0911

File de salau la cuptor, servit cu cartofi si legume chinezesti

Se curata cartofii, se taie in cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Fileul de peste se spala, se tamponeaza cu prosoape absorbante apoi se asaza pe tava tapetata cu hartie de copt si...

Citeste continuarea

Salau en papillote cu harissa si legume

Postat de mihaelar63

Salau en papillote cu harissa si legume

Legumele se curata si se spala. Cartofii se taie rondele, se sareaza si se amesteca cu patrunjel verde. Morcovul si o lamaie se taie rondele. Gogosarul se taie fasii....

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.05.2019, 21:15
Gustoasă mâncare...!
la 11.05.2019, 21:19
Multumesc! Sunt foarte incantata de acest peste!
la 11.05.2019, 21:20
Foarte bun salaul !!! Chiar aseara am servit . Salau de Mures !!!
la 11.05.2019, 21:51
Buna mancarica Imi place salaul ca nu are oase multe si e mai slab fata de crap sau somn. Dar tot crapul e mai gustos
la 11.05.2019, 22:18

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking