Salau cu prosciutto, rosii uscate si usturoi

Postat de mihaelar63 in Salau
15 Ian 2018 | 3181 vizualizari
Salau cu prosciutto, rosii uscate si usturoi

 Pofta vine mancand si inspiratia gatind. De data aceasta am avut la dispozitie doua bucati de salau, partea din spate, de cate un kg. Sincer nu am stiut cum le voi pregati.

Ingrediente

  • 2 kg salau
  • 200 gr prosciutto
  • 200 gr rosii uscate
  • 100 gr capere
  • 100 ml ulei masline
  • 6 catei usturoi
  • 4 foi dafin
  • 2 lamai
  • 2 ardei kapia rosii
  • 1 legatura ceapa verde
  • sare de mare cu chilly [ in rasnita ]

Mod de preparare

  1. Bucatile de peste se curata, se spala si se sareaza.
  2. Usturoiul, ceapa se curata si se spala.
  3. Pisati usturoiul. Taiati caperele marunt.
  4. Condimentati rasnind sare si chilly, stropiti cu lamaie si ungeti cu pasta de usturoi salaul.
  5. Bucatile de prosciutto se taie fasii subtiri, la fel si rosiile uscate.
  6. Salaul se increasteaza pe fiecare parte, din 2 in 2 cm.
  7. In fiecare taietura facuta cu cutitul pe peste, se introduce cate o fasiuta de prosciutto si una de rosie uscata.
  8. Spalati ardeiul Kapia si-l taiati rondele.
  9. Taiati bucati mai mari partea alba a cepei si introduceti in interiorul pestelui impreuna cu felii de lamaie, capere, felii de ardei, foi de dafin si restul de rosii ramase.
  10. Din loc in loc, asezati proscciuto [rasucit sub forma de trandafiri] ce -l mai aveti. Distribuiti in tava si rondele de Kapia.
  11. Turnati deasupra uleiul de masline si dati pestele la cuptor timp de 30 minute 
  12.  Decorati pestele cu lamaie, ceapa verde si rondele de ardei Kapia rosu.
  13. Serviti pestele cu garnitura si salata preferata.
  14. Noi am servit alaturi de orez cu patrunjel verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salau cu prosciutto, rosii uscate si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chiftelute de peste

Postat de Oana

Chiftelute de peste

Curata cartofii fierti si raciti, apoi da-i pe razatoarea cu ochiuri mici. Marunteste intr-un tocator ceapa si usturoiul si pune-le peste cartofi. Poti pune o ceapa uscata si cativa catei de...

Citeste continuarea

File de salau la cuptor, servit cu cartofi si legume chinezesti

Postat de mirela0911

File de salau la cuptor, servit cu cartofi si legume chinezesti

Se curata cartofii, se taie in cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Fileul de peste se spala, se tamponeaza cu prosoape absorbante apoi se asaza pe tava tapetata cu hartie de copt si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.01.2018, 06:34
Bun!
la 16.01.2018, 06:54
O măncare rafinată!
la 16.01.2018, 08:18
la 16.01.2018, 09:47
la 16.01.2018, 10:17
place

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking