Ingrediente
- 2 kg varză murată;
- 1 kg carne lucru de porc;
- grăsime de rață;
- un vârf lgț chimen;
- 1/2 lgț cimbru;
- chili, piper negru - proaspăt măcinate.
Mod de preparare
Pentru început se pregătesc jumării, ferice de cei ce le au deja, scapa de această etapă. :)
Ce a rezultat din degresarea a 2 rațe (pielea și grăsimea) le-am tăiat cubulețe și le-am prăjit până au devenit arămii și uscățele.
Am scos jumării de rață și în grăsimea rezultată am pregătit cele de porc - carnea de porc tăiată cuburi și prăjită până devine arămie.
Se scot jumării cu ajutorul unei palete și se dau de-o parte.
Separat, într-o tigaie încăpătoare, se călește circa 5 minute varza murată tocată mărunt în câteva linguri de grăsime de la jumări.
Se adaugă condimentele (chimen, cimbru, piper și chili) după care jumării de rață și porc.
Se lasă la foc potrivit, timp de 10-15 minute, eventual sub capac.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Saleanca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|