Varza cu mamaliga, bacon si ardei iute

Postat de nico15 in Porc
7 Aug 2014 | 3161 vizualizari
Varza cu mamaliga, bacon si ardei iute

Ingrediente

  • 1 kg de varza,
  • 200 g de costita / bacon,
  • 600-700 g de piept de porc,
  • 2 cepe,
  • marar,
  • 1 ardei gras,
  • ardei iute,
  • 300 g de malai,
  • sare,
  • piper,
  • ulei,
  • boia dulce,
  • pasta de tomate,
  • cimbru,
  • foi de dafin

Mod de preparare

Se spala varza, se toaca marunt. Ceapa se curata se taie marunt si ea, la fel si ardeiul gras.

Carnea dupa ce am spalat-o si am transat-o, o stergem si o vom pune intr-o tigaie in care in prealabil am pus ulei. Lasam carnea in ulei pana a prins culoare pe ambele parti, adaugam si baconul dupa care le scoatem.

In uleiul in care am prajit carnea adaugam ceapa si ardeiul si le vom sota si pe acestea. Scoatem ingredientele din tigaie si vom pune pe foc o cratita de marime potrivita.

Frecam bine cu sare varza si o vom pune in cratita in care am pus ulei, adaugam si ceapa cu ardeiul si vom adauga si carnea. Completam cu supa de legume si lasam sa fiarba varza noastra.

Adaugam o frunza de dafin, boia, piper si putin cimbru si vom continua fierberea la cuptor, cel putin 45 de minute la T 180°.  Este bine sa incercati, deoarece este in functie de cuptorul dumneavoastra.

Trecem la pregatirea mamaligii, punem 700 ml de apa si adaugam sare, lasam sa inceapa sa fiarba si vom adauga malaiul in bloc dupa care amestecam si avem grija sa nu se lipeasca. Mamaliga va fi gata cand nu se mai lipeste de marginile vasului. Dupa aceea se rastoarna si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se poate taia si o putem aranja in diferite forme ca in imaginile alaturate.

Pofta buna!  

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu mamaliga, bacon si ardei iute" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tochitura de purcel, cu cartofi natur

Postat de RODIMUR

Tochitura de purcel, cu cartofi natur

Carnea se spală, se fasonează și se porționează în bucăți potrivite ca mărime. Se toarnă uleiul în cratiță și se dă la foc mic. Când uleiul se încălzește,...

Citeste continuarea

Escalop de porc cu ciuperci

Postat de oanapl

Escalop de porc cu ciuperci

Se spală carnea apoi se taie în felii și se bat ușor cu ciocanul. Se condimentează cu sare și piper pe ambele părți. Se pune uleiul la încins. Se trec bucățile de carne prin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.08.2014, 14:37
o minunatie ai facut!!1
la 07.08.2014, 17:37
bunatate..
la 07.08.2014, 20:50
Super buna!
la 08.08.2014, 10:08
la 12.08.2014, 15:11

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking