Ingrediente
- Am folosit:
- 300 gr pulpa de porc
- 4 felii bacon
- carnat afumat
- apa de flori de portocal
- fulgi de ardei iute
- curry,
- sos soia
- zahar
- crema de otet balsamic
- usturoi
- malai,
- ulei de masline,
- unt pentru mamaliga
Mod de preparare
Am pus carnea la marinat in apa de flori de portocal,sos soia,crema de otet balsamic,fulgii de ardei,curry si am lasat-o asa cam o ora. Apoi am taiat baconul cubulete mici si l-am pus intr-o tigaie la foc cu putin ulei de susan si l-am prajit pana a devenit crocant,l-am scos apoi deoparte,am adaugat carnea de porc in tigaie,impreuna cu usturoiul si putin din marinata in care a stat si am lasat-o la foc mic la inceput pentru a se patrunde bine si pentru a se inmuia,am adaugat si zaharul,apoi am dat focul mai tare pentru a capata si o culoare frumoasa si pentru a se carameliza putin.Spre final am adaugat si cateva felii de carnat afumat de casa care s-au prajit si ele cu carnea.
Intr-un ceaun am pus apa la foc impreuna cu 50 gr unt si o lingura de ulei de masline,si am facut o mamaliga pentru tochitura.
Am servit tochitura asiatica cu mamaliguta si mujdei de usturoi cu toppoing de bacon ,aproape la fel cum o stiam doar ca,carnea astfel marinata a devenit chiar delicioasa ceea ce in viziunea mea e greu sa spui asta despre o carne de porc…este doar parerea mea:)
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura cu arome asiatice" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|