Varza cu mamaliga, bacon si ardei iute

Postat de nico15 in Porc
7 Aug 2014 | 3171 vizualizari
Varza cu mamaliga, bacon si ardei iute

Ingrediente

  • 1 kg de varza,
  • 200 g de costita / bacon,
  • 600-700 g de piept de porc,
  • 2 cepe,
  • marar,
  • 1 ardei gras,
  • ardei iute,
  • 300 g de malai,
  • sare,
  • piper,
  • ulei,
  • boia dulce,
  • pasta de tomate,
  • cimbru,
  • foi de dafin

Mod de preparare

Se spala varza, se toaca marunt. Ceapa se curata se taie marunt si ea, la fel si ardeiul gras.

Carnea dupa ce am spalat-o si am transat-o, o stergem si o vom pune intr-o tigaie in care in prealabil am pus ulei. Lasam carnea in ulei pana a prins culoare pe ambele parti, adaugam si baconul dupa care le scoatem.

In uleiul in care am prajit carnea adaugam ceapa si ardeiul si le vom sota si pe acestea. Scoatem ingredientele din tigaie si vom pune pe foc o cratita de marime potrivita.

Frecam bine cu sare varza si o vom pune in cratita in care am pus ulei, adaugam si ceapa cu ardeiul si vom adauga si carnea. Completam cu supa de legume si lasam sa fiarba varza noastra.

Adaugam o frunza de dafin, boia, piper si putin cimbru si vom continua fierberea la cuptor, cel putin 45 de minute la T 180°.  Este bine sa incercati, deoarece este in functie de cuptorul dumneavoastra.

Trecem la pregatirea mamaligii, punem 700 ml de apa si adaugam sare, lasam sa inceapa sa fiarba si vom adauga malaiul in bloc dupa care amestecam si avem grija sa nu se lipeasca. Mamaliga va fi gata cand nu se mai lipeste de marginile vasului. Dupa aceea se rastoarna si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit se poate taia si o putem aranja in diferite forme ca in imaginile alaturate.

Pofta buna!  

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu mamaliga, bacon si ardei iute" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Coaste de porc la cuptor (Reteta Video)

Postat de Ina75

Coaste de porc la cuptor (Reteta Video)

Tocam marunt cimbrul si frunzele de salvie. Pregatim un bol mare in care zdrobim usturoiul. Adaugam salvia, cimbrul, mustarul, pasta de rosii, mierea, uleiul de masline si boia de ardei....

Citeste continuarea

Cotlet de porc la tavă

Postat de adriana65

Cotlet de porc la tavă

Se preâncălzeşte cuptorul fixându-l la 200 grade C. Feliile de cotlet se spală apoi se şterg cu un şervet. Căţeii de usturoi se curăţă şi se pun într-o tigaie cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.08.2014, 14:37
o minunatie ai facut!!1
la 07.08.2014, 17:37
bunatate..
la 07.08.2014, 20:50
Super buna!
la 08.08.2014, 10:08
la 12.08.2014, 15:11

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking