Saleuri grecesti cu masline

Postat de RuxyRux in Aperitive / Garnituri
8 Noi 2016 | 4690 vizualizari
Saleuri grecesti cu masline

Biscuiti sarati cu feta, parmezan si masline, extrem de gustosi, va invit sa-i probati...fac parte din categoria iei unul si nu te mai poti opri :)))))) ii rontai ca pe seminte!

Ingrediente

  • 180 gr. unt ( grasime 82%)
  • 230 gr. feta
  • 230 gr. faina
  • 30 gr. parmezan
  • 1 ou
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de turmeric
  • masline
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin

Mod de preparare

Untul rece se feliaza, se amesteca cu branza faramitata, cu oul, parmezanul, faina si praful de copt, praful de turmeric si uleiul de masline.

Se framanta aluatul pana la omogenizare, apoi pe o suprafata foarte bine infainata( eu am intins direct pe foaia de copt chiar la dimensiunea ei) se intinde, apoi se taie in opt pe verticala si opt pe orizontala.

Se feliaza maslinele si se pun pe aluat.

Aluatul se ruleaza pe bucati, apoi se taie fiecare bucata in doua si se asaza in tava tapetata cu pergament.

Se coc biscuitii timp de  20 de minute.

 Sunt deosebit de buni!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri grecesti cu masline" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Aperitiv omleta cu cascaval

Postat de CameliaComan

Aperitiv omleta cu cascaval

Punem ouale intr-un bol, impreuna cu o lingurita de ulei.  Adaugam sare si piper dupa gust. Amestecam bine cu o furculita sau un tel. Adaugam laptele si amestecam usor. Adaugam branza data pe...

Citeste continuarea

Aperitiv merdenele din aluat de foietaj

Postat de MotanLaOale

Aperitiv merdenele din aluat de foietaj

Pachetele de aluat se lasa la dezghetat in frigider, de pe o zi pe alta. Branzeturile se dau pe razatoare si se amesteca cu 3 galbenusuri, smantana si zaharul vanilat. Foile se intind pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.11.2016, 21:50
Vreau sa mi le serveasca un grec, ai?
la 08.11.2016, 21:51
bune bune
la 08.11.2016, 22:07
Imi plac asa cu masline!
la 08.11.2016, 22:12
Grec Cleimisoara? )) N-am dar facem rost )) Nebunica esti )) Zapaceala ))
la 08.11.2016, 22:12
Multumesc Motane!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking