Aperitiv chiftelute cu maioneza si ceapa

Postat de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri
4 Apr 2014 | 80839 vizualizari
Aperitiv chiftelute cu maioneza si ceapa

Am vazut undeva pe site si am zis sa incerc. Nu am regretat. Foarte bune au fost.

Ingrediente

  • Chiftele:
  • 500g carne tocata amestec
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • 3 felii paine
  • 1 legatura marar
  • 2-3 linguri faina
  • Maioneza:
  • 1 galbenus crud
  • 1 lingurita de mustar
  • 1 lingurita de zeama de lamaie
  • 250 ml ulei
  • 4 cepe rosii pentru amestecul final

Mod de preparare

Chiftele: Painea se imoaie in apa si se stoarce bine. Ceapa se curata si se toaca marunt. Mararul se toaca marunt.

Intr-un castron se amesteca ingredientele (mai putin faina) cu cele 2 oua. Se pune vegeta si piper dupa gust. Se pune in frigider pentru 30 minute ca sa se intrepatrunda aromele.

Cu mainile infainate se formeaza chiftelute cat mai mici reusiti. Chiftelutele se prajesc in ulei incins pe toate partile la foc potrivit.

Cand sunt rumenite se scot pe hartie absorbanta.

Maioneza: Intr-un castron se pune galbenusul, mustarul si un praf de sare si se mixeaza punand uleiul putin cate putin, in fir subtire.

Se pune si zeama de lamaie dupa dorinta. Se face in 2-3 minute.

Ceapa rosie se curata, se taie julien sau cat de mare va place si se freaca putin cu vegeta sau sare.

Se pun ceapa si chiftelutele peste maioneza si se amesteca.

Se tine la frigider 15-20 minute si se poate consuma.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chiftelute cu maioneza si ceapa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Cartofi taranesti la cuptor - Reteta video

Postat de scortisoara

Cartofi taranesti la cuptor - Reteta video

Reteta video: http://youtu.be/dL_RTFL6L4Y   Taiem cartofii in bucati, nici mari, nici mici. Punem intr-o tava ulei, adaugam cartofii, mai turnam niste ulei deasupra. Presaram sare,...

Citeste continuarea

Mini quiche cu rosii si masline

Postat de ianculubita

Mini quiche cu rosii si masline

Formele mici de tarte le capitonam cu foietaj,in interior punem bucatele de ton bine scurs,masline taiate fin,parmezan ras,impartim cu lingura amestecul de iaurt,oua si putin piper,deasupra felii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.04.2014, 15:52
Arata super si trebuie sa fie si bune
la 04.04.2014, 15:56
Bun
la 04.04.2014, 15:57
Valeuuuu cat sunt de bune! Dar cata grija trebuie sa am la masa
la 04.04.2014, 16:07
o bunatate
la 04.04.2014, 16:18
Multumesc

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking