Ingrediente
Ingrediente pentru aluat
- 125 gr.unt
- 50 gr. zahar
- 1 priza sare
- 1 ou
- 175 gr.faina
- 50 gr. migdale macinate
- 100 gr. marmelada de caise
- 100 gr. marmelada de zmeura
Pentru decor:
- glazura de ciocolata alba sau maro
- zahar colorat,bombonele colorate ......dupa preferinta
Mod de preparare
Pregatim un aluat din ingredientele de mai sus.
Pentru framantarea aluatului eu folosesc mixer-ul.
Dupa ce aluatul este gata framantat ,il dam la rece la frigider aproximativ doua ore.
Dupa cele doua ore, il scoatem de la frigider si pe o planseta presarata cu putina faina, intindem o foaie de 3,5-4 mm grosime.
Taiem cu forma inimioare.
La jumatate din inimioare decupam din mijloc cu o inimioara mai mica.
Le asezam in tava pe hartie de copt si
in cuptorul incins la 180 de grade ,aproximativ 10-12 minute timp de coacere.
Cand sunt gata ,le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca .
Dupa ce s-au racit ungem partea plina cu dulceata si lipim deasupra cea cu inimioara decupata.
Se pot orna cu ciocolata alba sau maro si deasupra zahar colorat ,bombonele colorate...... dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salutari din inima" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (39)
|