Samosa cu pui

Postat de xana in Aperitive / Garnituri
30 Aug 2013 | 21293 vizualizari
Samosa cu pui

Samosa provine din nordul Indiei si este raspandita prin intreaga lume. Reteta originala, daca nu gresesc, are umplutura de cartof fiert, mazare si bineinteles amestecul de condimente specific bucatariei indiene. Eu le-am facut cu ce am avut la indemana si am ajuns la concluzia ca bucatele facute in graba si cu ce avem prin frigider sunt cele mai bune :)

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 gr faina de grau
  • 1 lingura cu varf faina de porumb(fina)
  • un varf de lingurita sare
  • 4 linguri ulei
  • 60 ml apa
  • Pentru umplutura:
  • 150 gr carne de pui fiarta
  • 1 ceapa
  • coriandru proaspat
  • 1 lingurita de ghimbir macinat
  • 1 lingurita de curry
  • sare
  • piper
  • 1-2 linguri ulei
  • In plus:
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Pentru aluat se amesteca fainile, sarea si uleiul. Se adauga apoi 50 ml apa calduta si se amesteca bine, apoi restul de apa. Se va obtine un aluat foarte putin lipicios care se framanta apoi pana cand nu se mai lipeste de degete sau de vas. Se lasa sa se odihneasca 15 minute.

Intre timp se pregateste umplutura: ceapa se taie cat mai marunt si se caleste in ulei pana se inmoaie fara a prinde culoare. Se adauga apoi sare, piper, ghimbir si curry si se amesteca bine. Inca pe foc, adaugam si carnea de pui taiata marunt, lasam putin sa ia gust apoi adaugam coriandru. Compozitia se transfera pe o farfurie intinsa pentru a se raci mai repede.

Din aluat intindem o foaie cat se poate de subtire din care taiem patrate si le umplem cu cate o lingura din umplutura(ca la coltunasi). Ungem marginile cu apa si le prindem bine apasand cu degetul pentru a nu iesi din umplutura cand le vom praji. Repetam procedeul pana terminam aluatul.

Se prajesc in ulei din abundenta si bine incins pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Samosa cu pui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Samosa cu pui

Postat de RoXx

Samosa cu pui

Prepararea aluatului : Se amesteca bine toate ingredientele intr-un bol pana ce se formeaza un aluat moale si se lasa 20-30 de min sa se odihneasca. Prepararea umpluturii : Pieptul de pui...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.08.2013, 13:25
ce crusta frumoasa !
la 30.08.2013, 13:26
Ce apetisant arata!
la 30.08.2013, 13:31
la 30.08.2013, 13:33
Ce bine si apetisant arata!
la 30.08.2013, 13:33
Seamană cu suberek-ul de la turci De probat!

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking