Ingrediente
Pentru aluat :
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 100 ml apa
- un praf de sare
- 30 gr faina de porumb
- 250 gr faina de grau
Pentru umplutura :
- 200 gr piept de pui dezosat
- 1 ardei chili verde
- cateva fire de coriandru proaspat
- 30 gr pudra de curry
- 15 gr pudra de ghimbir
- sare
- piper
- 1 ceapa mare
- 3-4 catei de usturoi
- 30 ml ulei de floarea soarelui
Mod de preparare
Prepararea aluatului : Se amesteca bine toate ingredientele intr-un bol pana ce se formeaza un aluat moale si se lasa 20-30 de min sa se odihneasca.
Prepararea umpluturii : Pieptul de pui se fierbe in apa cu sare si piper.Cand este gata , se da prin blender impreuna cu ceapa si usturoiul.Coriandrul si ardeiul chili se toaca marunt.Intr-o tigaie incinsa se pune uleiul si ceapa si se lasa 1-2 min.Peste,se pune si pieptul de pui , usturoiul , coriandrul si ardeiul . Se asezoneaza, se pun si condimentele si se lasa 5 min la foc mediu.
Aluatul se imparte in 4 bile si se intinde fiecare in strat subtire si forma patrata. Fasia se imparte in 4 patrate mai mici . Intr-un patrat se pune o lingurita din umplutura , se da pe margini cu apa amestecata cu faina si apoi se unesc colturile pentru a forma un triunghi. Se formeaza toate astfel si se lasa pe o tava cu faina sub ele pentru a nu se lipi. Se prajesc in ulei incins cate 1 min pe fiecare parte pana se rumenesc. Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Samosa cu pui" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (29)
|