Ingrediente
- Pentru gogosi:
- 200 ml lapte
- 20 g drojdie proaspata
- zahar pudra
- 3 oua
- 100 g unt
- 500 g faina
- 1 lingurita scortisoara
- 80 g zahar tos
- ulei pentru prajit
- sare
- esenta de lamaie
- Pentru sandvici:
- 6 felii de cascaval afumat
- 2 linguri de maioneza
- 2 oua fierte
- 4 felii de sunca presata sau muschiulet de porc afumat
- 2 castraveti taiati pe lung in 3 felii
- 4 felii paine integrala
Mod de preparare
Prima data am pregatit gogoselele.Intr-un bol am dizolvat drojdia cu 1 lingura de lapte si 1 lingurita de zahar.Intr-un castron amestecam separat faina cu restul de lapte,zahar,unt,sare,scortisoara si 1 lingurita de esenta de lamaie.Adaugam ouale,amestecam iar apoi adaugam drojdia dizolvata.Amestecam bine pana se omogenizeaza,iar apoi formam o bila si o lasam la crescut 40 minute.Apoi intindem aluatul pana se face din el o foaie groasa de un deget iar apoi cu un pahar decupam forma pentru gogosi.Se incinge baia de ulei si se lasa aproximativ 5 minute.Se scot pe servetele absorbante si se pudreaza cu zahar. Gogosile au iesit mai mult de 2 portii si astfel am mai mancat si seara.
Pentru sandvici am folosit paine integrala pe care am lasat-o pe o parte si alta in prajitorul de paine.Am uns o felie cu o lingura de maioneza dupa care am pus oul taiat feliute.cascavalul,sunculita si feliutele de castravete.apoi am pus celalalta feliuta deasupra.Pofta buna tuturor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sandvici cu ou si gogosi aromate pentru micul dejun" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|