Ingrediente
Pentru pieptul de pui:
- 1/2 piept de pui bio
- 30 ml lapte batut bio
- sare/ piper/ pudra de usturoi/ pudra de ceapa/ paprika
- 3 linguri faina
- ulei pentru prajit
Pentru salata:
- 2 linguri maioneza degresata bio
- 1 lingurita mustar Dijon
- 1 lingurita ketchup
- 1/4 ceapa roz
- 1 castravete murat
- 100 grame mix de salata iceberg, ridicchio si morcovi
Pentru sandvis:
- 2 pistolette din faina integrala
- cateva rosii cherry taiate in 2
- 1/4 ceapa roz taiata julienne
Mod de preparare
Se taie pistolettele longitudinal in 2. Se indeparteaza miezul, insa nu complet. Miezul se marunteste cu ajutorul unui robot de bucatarie. Se aseaza intr-o farfurie intinsa.
Se amesteca toate ingredientele pentru salata si se pastreaza la frigider pana in momentul folosirii.
Pieptul de pui se aseaza intre 2 bucati de hartie de copt si se bate cu ajutorul unui sucitor pana are o grosime de 0.5 cm. Se amesteca faina cu sare/ piper si condimente. Se toarna laptele batut intr-un recipient intins.
Se da pieptul de pui prin faina, indepartand excesul, apoi prin laptele batut si la final prin pesmetul obtinut din miezul pistolettelor. Se prajeste in baie de ulei, la foc mediu 5-6 minute pe parte avand grija sa nu se arda. Se scoate pe servetele din hartie si se lasa la scurs.
Pentru construirea sandvisului, se aseaza jumatate din cantitatea de salata in interiorul unei jumatati de pistolette. Deasupra se aseaza 1/2 din pieptul de pui, apoi ceapa si rosiile, iar la final, cealalta jumatate de pistolette. Se fixeaza cu scobitori si se consuma imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sandvis Po' Boy cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
|