Sandwich cu ciuperci portobello și gorgonzola

Postat de Bucataras in Sandvisuri
11 Iun 2024 | 309 vizualizari

Sandwich cu ciuperci portobello și gorgonzola, perfect pentru micul dejun sau de luat la pachet.

Ingrediente

  • Ingrediente Sandwich cu ciuperci portobello și gorgonzola:
  • 2 felii de ciabatta prăjită în 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 ciupercă mare portobello
  • 30 g unt
  • 1 cățel de usturoi
  • Câteva fire de cimbru proaspăt
  • 2-3 roșii uscate
  • Frunze de rucola
  • Sare și piper
  • 1 linguriță de oțet balsamic pentru dressing
  • 1 lingură de ulei de măsline pentru dressing
  • 50 g gorgonzola

Mod de preparare

Cum se prepara Sandwich cu ciuperci portobello și gorgonzola:

Într-o tigaie, topiți untul împreună cu usturoiul mărunțit și cimbrul proaspăt. 

Așezați ciuperca portobello într-o tavă de copt și adăugați peste ea untul aromatizat pregătit anterior. Coaceți la 200 grade C, timp de 15 minute.

Rumeniți feliile de pâine într-o tigaie, cu puțin ulei de măsline, până capătă o crustă arămie.

Puneți frunzele de rucola într-un bol și adăugați sare, puțin oțet balsamic și ulei de măsline. Amestecați ușor că să se întrepătrundă aromele.

Pe feliile de ciabatta prăjită, așezați frunze de rucola și roșiile uscate. 

Puneți ciuperca portobello prăjită deasupra rucola și roșiilor.

Adăugați bucăți de gorgonzola peste ciuperca portobello ca să se topească frumos.

Serviți sandwich-ul cald și savurați-l imediat. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sandwich cu ciuperci portobello și gorgonzola" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Sandvisuri cu omleta si bacon

Postat de Pungasa_Rogue

Sandvisuri cu omleta si bacon

Intr-un castron, drojdia se freaca cu zaharul, iar dupa ce s-a diluat se adauga apa calduta, circa 250 g de faina si o lingurita de sare. Se amesteca totul, incorporand treptat toata faina, iar...

Citeste continuarea

Ce poti pregati daca ai ramas cu pui de la ultima friptura? Tacos cu pui, cous cous si parmezan

Postat de AlexTeacher

Ce poti pregati daca ai ramas cu pui de la ultima friptura? Tacos cu pui, cous cous si parmezan

Alegeti puiul de oase si tocati-l marunt; Adaugati 2 linguri de ulei de masline in tigaie; Caliti puiul in tigaie, asezonati dupa gust...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.06.2024, 16:46
la 20.06.2024, 10:45

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking