Sandwich-uri coapte, din aluat de paine si omleta cu de toate

Postat de merisor67 in Sandvisuri
31 Aug 2014 | 28770 vizualizari
Sandwich-uri coapte, din aluat de paine si omleta cu de toate

De obicei aceste sandwich-uri, eu le prepar cand plecam la drum lung, in excursie sau in vacanta. Sunt atat de satioase, incat nu-ti mai trebuie altceva toata ziua. De data aceasta le-am preparat la multicooker si le-am luat cu noi la tara, la cules de prune.

Ingrediente

Aluat pentru 3 sandwich-uri:

  • 350 gr faina
  • 100 ml lapte cald
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahat
  • 20 gr drojdie

Pentru 3 omlete:

  • 6 oua
  • 2 linguri lapte
  • 3 carnati de casa
  • 3 felii sunca presata
  • 240 gr ciuperci din conserva
  • 2 ardei kapia
  • 1 ceapa rosie
  • 50 gr unt pentru uns vasul

Mod de preparare

Pentru aluat, frecam drojdia cu zaharul, intr-un bol si le diluam cu lapte caldut, apoi adaugam o mana de faina si omogenizam.

Acoperim bolul cu un stergar si il lasam la loc caldut pentru 10 minute, pentru a creste maiaua.

Daca drojdia este buna, maiaua isi va dubla volumul in nici 10 minute.

Zaharul ajuta drojdia sa se umfle.

Peste maiaua crescuta, adaugam smantana tinuta la temperatura camerei si uleiul.

Omogenizam bine amestecul, adaugam sare si incepem sa incorporam treptat faina.

Framantam aluatul apoi il lasam la crescut, acoperit, pentru 10-15 minute.

Pentru omlete, pregatim ingredientele in felul urmator: ceapa o tocam solzisori, ciupercile le scurgem bine de zeama si le mai tocam, daca sunt prea mari, ardeiul il taiem rondele, la fel si carnatii, care au fost mai intai prajiti, iar sunca presata o taiem in cateva felii mai mici.

Ungem vasul multicookerului cu putin unt, il asezam in aparat si setam programul BOIL pentru 8 minute.

Impartim ingredientele in trei parti.

Cand se topeste untul, adaugam o parte din ingrediente si le imprastiem pe fundul vasului.

Mixam doua oua cu o lingura de lapte si le turnam peste ingredientele din vas.

Inghidem capacul si asteptam expirarea timpului, dupa care rasturnam omleta pe un platou si procedam in acest fel si cu celelalte doua omlete.

Aluatul crescut il impartim in trei parti, apoi fiecare parte o impartim in alte doua parti pe care le vom intinde pe masa de lucru in forma rotunda, putin mai mare decat dimensiunea omletei.

Intindem omleta peste una din parti si o acoperim cu partea cealalta de aluat.

Strangem bine marginile aluatului si asezam sandwich-ul astfel format in vasul multicookerului uns cu putin unt.

Punem vasul in aparat, selectam programul BAKE pentru 40 de minute la 150 de grade.

Dupa 25 de minute, intoarcem sandwich-ul pe partea cealalta.

Procedam in acest fel si cu celelalte sandwich-uri.

Este ceva de munca la ele, dar sunt foarte bune, copiii mei le prefera si in loc de pizza.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sandwich-uri coapte, din aluat de paine si omleta cu de toate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (41)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Sandvis pufos cu miez de paine

Postat de CameliaComan

Sandvis pufos cu miez de paine

Punem 2 felii miez de paine una peste alta,formand o felie mai groasa.Tocam marunt castravetele,jumatatea de ardei si felia de cascaval.Le amestecam cu smantana si branzica topita.Le amestecam...

Citeste continuarea

Croissante fresh cu cascaval si pesto

Postat de Irina

Croissante fresh cu cascaval si pesto

Am pregatit intai sosul pesto: o mana de frunze proaspete de busuioc, pe care le-am spalat si zvantat putin, dupa care le-am pus in mojar impreuna cu putina sare de Hymalaia si o lingurita muguri...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.08.2014, 10:11
faina idee
la 31.08.2014, 10:13
ce bine arata!
la 31.08.2014, 10:14
wow! ce faine!
la 31.08.2014, 10:17
Multumesc! Timea Robert Gaby
la 31.08.2014, 10:21
arata wow

Vezi toate comentariile (41)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking