Saramura adevarata ca la Dunare, cu mamaliga delicioasa

Postat de gatiticuspor in Peste
9 Iul 2019 | 2434 vizualizari
Saramura adevarata ca la Dunare, cu mamaliga delicioasa

M-a ajutat Bunul Dumnezeu sa ajung acasa sa ii vad pe cei dragi si anul acesta, bineinteles ca ce iubesc cel mai mult cand ajung in Romania este sa imi vad familia si pe toti cei care inca mi-au ramas prieteni dupa atatia ani. Si cum noi romanii ne intalnim cel mai bine in jurul mesei sigur ca abia astept sa mananc tot ce nu gasesc aici.

Anul acesta  dupa cum v-am aratat pe Instagram am avut un musafir gigant sub forma unui peste urias cumparat de mama si cum nu am apucat sa facem nimic cu el cat am stat acasa, mama draguta m-i la strecurat in geanta la plecare.

Ajunsa acasa a trebuit sa fac ceva special care sa puna in valoare bunatatea asta de peste. Si ce merge cel mai bine cu peste, este o saramura adevarata cu o mamaliga delicioasa.

Ingrediente

  • Pentru aceasta reteta aveti nevoie de:
  • Peste proaspat de orice fel
  • 1 ardei kapia
  • 2-3 rosii coapte bine
  • 1 ardei iute
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 2 felii de lamaie
  • sare si piper
  • o manuta de patrunjel tocat
  • Pentru mamaliga:
  • 3 cani apa
  • 1 cana malai
  • o lingurita unt
  • un praf de sare

Mod de preparare

Cel mai bine se face pestele pe gratar pentru un plus de culoare si gust insa daca nu aveti cum sa il faceti pe gratar sa stiti ca merge super bine si prajit in tigaie.

   De asemenea daca pregatiti pestele pe gratar coaceti si ardeiul si rosiile alaturi de peste pana ce le puteti inlatura coaja usor. Daca pregatiti pestele in tigaie, atunci asezati ardeiul si rosiile direct pe flacara de la aragaz, intorcandu-le mereu sa nu se arda. Inlaturati ardeiul si rosiile cand s-au copt usor. Apoi puneti-le intr-un castron cu apa rece si inlaturati coaja si semintele rosiilor si ardeiului.

Puneti cam un litru de apa la fiert in care adaugati un praf de sare. Taiati ardeiul si rosiile in cubulete si adaugati-le in apa dupa ce aceasta a dat in fiert. Tocati ardeiul iute si adaugati-l si pe acesta in saramura alaturi de foile de dafin si feliile de lamaie. Lasati saramura sa fiarba cam 15-20 de minute la foc mic apoi adaugati usturoiul pisat si patrunjelul tocat si stingeti focul.

Pentru mamaliga puneti apa la fiert cu un praf de sare, cand apa a inceput sa fiarba adaugati malaiul si amestecati energic cu o lingura de lemn pana ce nu mai aveti cocoloase, cand aceasta este gata adaugati untul si amestecati din nou. Rasturnati mamaliga pe o farfurie incapatoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura adevarata ca la Dunare, cu mamaliga delicioasa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Retete similare

Crochete cu peste

Postat de rocsi_1612

Crochete cu peste

Cartoful il curatati, il dati pe razatoarea mica, apoi il scurgeti bine intre maini. Morcovul il decojiti si il dati pe razatoarea mica. Desfaceti conserva cu peste, o scurgeti foarte bine de...

Citeste continuarea

Salata de icre de crap

Postat de Ina

Salata de icre de crap

Intr-un bol adanc punem 2-3 linguri cu icre si  presaram  un varf de cutit cu sare de lamaie. Cele doua felii de paine le curatam de coaja , le inmuiem in apa, dupa care le stoarcem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.07.2019, 20:58
la 09.07.2019, 21:03
la 09.07.2019, 22:39
la 10.07.2019, 08:52
Ce buna trebuie sa fie!
la 10.07.2019, 19:34
Bine ai revenit pe la noi!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking