Saramura de hamsi

Postat de Constelatialeu in Peste
6 Oct 2016 | 5998 vizualizari
Saramura de hamsi

Eu iubesc pestisorii astia, imi plac foarte mult, asa ca de cate ori gasesc hamsie proaspata imi cumpar. Ori ii fac prajiti pe scobitoare, ori pun de-o saramura. De data asta am avut pofta de saramura.

Ingrediente

  • 600 g hamsi
  • sare grunjoasa
  • 1 rosie mare si coapta
  • 1 ardei iute rosu aproape uscat
  • 3-4 catei de usturoi

Mod de preparare

Mai intai curatam de intestine hamsiutele, le spalam si le lasam sa se scurga de apa. Apoi punem hartie de copt in tava de la aragaz, presaram sare grunjoasa si asezam hamsiile precum soldatii, in formatie, bagam tava la cuptor si le lasam 20-25 minute, cat sa se coaca, apoi scoatem hamsiile si le asezam intr-un vas. Turnam apa peste ele cat sa le acopere. Separat curatam rosia de coaja si o taiem cubulete, taiem 1/2 sau ardeiul tot, cat vrem de ardeiat, curatam si usturoiul si-l maruntim, punem totul intr-o craticioara, adaugam un pic de zeama de la peste si punem pe foc sa dea in 2-3 clocote, apoi turnam amestecul peste peste. Cam asta-i toata filozofia...Sa aveti pofta, eu sigur am!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de hamsi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Novac prajit, cu mamaliguta si sos rosu de usturoi

Postat de privatelaura

Novac prajit, cu mamaliguta si sos rosu de usturoi

Pestele se curata, se spala si se taie in felii groase cam de 3 cm.  Intr-un castron, punem malaiul, adaugam o lingura condimente peste si rajnim putina sare cu ierburi. Amestecam bine si...

Citeste continuarea

Filé de macrou în crustă de ovăz, cu rubarbă şi sos de maioneză cu leurdă

Postat de simonacallas

Filé de macrou în crustă de ovăz, cu rubarbă şi sos de maioneză cu leurdă

Din cele două ouă (am folosit unul fiert şi unul nefiert, dar se pot folosi ambele fierte sau ambele nefierte, după preferinţă), 50 ml ulei, un praf de sare, muştar şi suc de lămâie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.10.2016, 18:29
Bune hamsiile astea!
la 06.10.2016, 19:19
deastea vreau! mor de pofta!
la 06.10.2016, 19:29
Ioi, ce pofta mi-ai facut!
la 06.10.2016, 19:32
ma duc sa fac plinu la masina si vin la masa
la 06.10.2016, 19:38
buna buna

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking