Saramura de peste

Postat de aromearomate1 in Peste
8 Feb 2019 | 6586 vizualizari
Saramura de peste

Ingrediente

  • 1 peste crap aproximativ 1 kg
  • 2 roșii
  • 5-6 caței usturoi
  • 1 ardei iute
  • pătrunjel
  • sare
  • piper
  • boia iute

Mod de preparare

Curățăm pestele, îl spălăm, îl porționăm în felii mai groase și îl frigem sau putem sa îl punem pe un strat de sare la cuptor pentru a nu face prea mult fum în bucătărie. Coacem roșiile,le curățam de coaja,le tocam cubulețe împreună cu ardeiul iute, usturoiul  îl curățam și îl pisam cu putina sare.

Într-un vas mare se așează bucățile de peste în prealabil curățate de sare și arsura, peste care adaugăm roșiile, ardeiul iute, usturoiul, putina sare, piperul măcinat,boia iute (după gust) și apa fiarta care trebuie sa fie în cantitate suficienta încât sa acopere pestele, se amesteca și se lasă doua ore acoperit.Se adaugă pătrunjelul tocat mărunt.

Se servește atât calda cat și rece, cu pâine sau cu mămăliguța. Este foarte iute! Se stinge un pahar de vin !

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de peste" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pastravi cu sos de capere, unt si migdale - reteta cu nr.1800

Postat de mihaelar63

Pastravi cu sos de capere, unt si migdale - reteta cu nr.1800

Pastravii curatati de solzi si intestine se incresteaza pe ambele parti la distanta de 2 cm  Se condimenteaza cu sare si piper . Se freaca bine cu zeama de la o lamaie ....

Citeste continuarea

Saramura de peste cu legume coapte

Postat de Constelatialeu

Saramura de peste cu legume coapte

Mai intai se pregateste gratarul, cand lemnele au ars si s-au transformat intr-un jar incandescent, se asaza o tava gaurita sau o tabla. Se lasa sa se incinga, apoi se asaza o folie de aluminiu se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.02.2019, 09:47
Buna!
la 10.02.2019, 13:28
la 11.02.2019, 20:50
Delicioasa!
la 12.02.2019, 00:18
Saramura de peste este preferata noastra
la 18.02.2019, 13:29
Arata bine!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking