Saramura de peste la gratar

Postat de violeta30 in Peste
30 Ian 2019 | 9641 vizualizari
Saramura de peste la gratar

Ingrediente

  • 3-4 pesti (crap, caras, platica, etc)
  • 3-4 ardei capia
  • 3-4 rosii
  • 2 cepe
  • sare
  • 1 ardei iute
  • 400 ml suc de rosii
  • 1 l apa
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 capatana de usturoi

Mod de preparare

Pestele curatat de intestine (nu se va curata si de solzi ca sa nu se prinda si sa ramana bucati de carne pe gratar) spalat si dat cu sare se pune pe gratarul incins si se frige pe ambele parti sau se poate despica pe burta si se va "cracana" intr-o singura bucata.

Legumele se pun si ele pe gratar (ardeiul capia, cel iute, rosiile si ceapa) si se coc bine.

Usturoiul se piseaza ca pentru mujdei.

Cand pestele e aproape gata, se pune apa la fiert intr-un vas pana clocoteste, dupa care se adauga sucul de rosii, mujdeiul si legumele fripte si tocate patratele, stingem focul si adaugam si patrunjelul.

Pestele fript se pune intr-o tava incapatoare si se pune peste el saramura pregatita mai sus.

Se lasa vreo 15-20 minute ca sa se combine gusturile.

Se serveste in vase adanci.

E o delicatesa !

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de peste la gratar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Saramura de scrumbie

Postat de Constelatialeu

Saramura de scrumbie

Mai intai, se pregateste gratarul, aici s-a ocupat maestru de ceremonii Vali, ca eu aveam alta treaba, nu ca nu m-as pricepe, dar intr-o familie e bine sa te ajuti unul pe altul.....pentru ca am...

Citeste continuarea

Saramura de crap la gratar

Postat de Sim0naWorld

Saramura de crap la gratar

Pestele l-am curatat, spalat si transat, apoi l-am dat cu sare din abundenta si l-am lasat sa se odihneasca. Legumele le-am spalat, sters si pus pe gratarul incins. Patrunjelul l-am tocat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.01.2019, 21:33
la 30.01.2019, 23:00
la 31.01.2019, 10:23
la 31.01.2019, 17:20
la 31.01.2019, 19:58
Arata foarte bine si este grozava pentru cei carora le place pestele!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking