Saramura de pui

Postat de Criss in Pui
11 Apr 2016 | 11400 vizualizari
Saramura de pui

Saramura de pui este un fel de mancare de provenienta olteneasca, nu se pregateste in ardeal, dar noua ne place foarte tare mai ales usor picanta. De fapt saramura se face iute de-a binelea, dar eu o prefer doar picanta. E o reteta simpla, dar necesita ceva timp pentru ca legumele trebuie coapte si curatate inainte de a fi gatite, dar rezultatul e pe masura asteptarilor.

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui dezosate
  • 1 ceapa mica
  • 3 ardei kapia
  • 3 rosii
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ardei iute
  • o legatura mica patrunjel
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 500 ml apa

Mod de preparare

Pentru aceasta reteta eu am preferat pulpele dezosate, pentru ca se pregatesc mai usor intr-o tigaie grill. Dar puteti folosi foarte bine si pulpe cu os sau pui intreg. Ideea e ca pe o tigaie grill pulpa dezosata se prajeste mai bine.
Asadar, carnea se pune pe gratar sau in tigaia grill si se prajeste pe ambele parti.
Legumele (ardeii, rosiile si ardeiul iute) se coc pe o plita apoi se curata de coaja si se toaca marunt.
Se toaca ceapa marunt si se caleste intr-o cratita cu putin ulei.

Se toarna apa si in momentul in care incepe sa fiarba, se adauga legumele tocate marunt. Se fierbe saramura 10 minute, apoi se adauga sare, piper si usturoi zdrobit si se pun feliile de carne prajita. Se mai lasa 5 minute pe foc, dupa care se pune patrunjelul tocat, se stinge focul si se lasa cratita acoperita 30 minute. Se serveste cu mamaliga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cannelloni cu pui

Postat de Dya

Cannelloni cu pui

Se toaca pieptul de pui ori se taie marunt. Se potriveste de gust cu sare si piper. Se adauga ceapa verde maruntita, branza si cascavalul trecute prin razatoare, smantana si un ou. Se...

Citeste continuarea

Pui la cuptor

Postat de rhapsody

Pui la cuptor

1. Spala puiul bine si pune-l intr-un vas incapator, pune deasupra saramura cat sa il acopere si baga vasul in frigider pentru 24 h. In caz ca ramane o parte neacoperita te duci si rasucesti puiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.04.2016, 14:46
Mi-a lasat gura apa!! Asa buna trebuie sa fie!!
la 11.04.2016, 14:52
super,vin la masa
la 11.04.2016, 14:54
Ce gustoasa este!
la 11.04.2016, 15:00
la 11.04.2016, 15:01
Delicioasă

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking