Saramura de pui

Postat de MotanLaOale in Pui
2 Ian 2019 | 6191 vizualizari
Saramura de pui

"Reteta romaneasca"

Ingrediente

  • 3 pulpe de pui dezosate (500 g)
  • condiment pentru pui
  • boia dulce
  • boia iute
  • amestec de ierburi de gradina
  • piper
  • sare
  • 30 ml ulei
  • SARAMURA:
  • 30 ml ulei
  • 500 ml apa
  • 1 ceapa rosie
  • 2 rosii
  • 1 ardei capia
  • 1 ardei verde
  • 7-8 catei de usturoi
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • vegeta
  • boia
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Pulpele se curata de pielite si zgarciuri si se spala.

Se usuca cu servetele absorbante si se pun intr-un castron.

Se presara cu sare si condimentele, se pune uleiul, se amesteca bine sa fie unse toate bucatile.

Se lasa cel putin 4 ore la frigider acoperite cu folie alimentara.

Se incinge gratarul, se unge cu slanina si se pun pulpele la fript.

Se intorc de cateva ori pana de rumenesc frumos.

Intre timp se pune intr-o cratita uleiul si se caleste ceapa 2-3 minute.

Se pun in cratita apa, ardeiul, rosiile curatate si tocate si se fierb 10-12 minute.

Se pune si verdeata si se mai fierbe 5 minute.

Se potriveste de sare si se pun si cateii de usturoi tocati marunt.

Cand pulpele sunt facute, se pun intr-un vas si se toarna peste ele zeama fierbinte.

Se lasa 10-15 minute si se poate servi.

Se serveste cu mamaliga.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cannelloni cu pui

Postat de Dya

Cannelloni cu pui

Se toaca pieptul de pui ori se taie marunt. Se potriveste de gust cu sare si piper. Se adauga ceapa verde maruntita, branza si cascavalul trecute prin razatoare, smantana si un ou. Se...

Citeste continuarea

Pui la cuptor

Postat de rhapsody

Pui la cuptor

1. Spala puiul bine si pune-l intr-un vas incapator, pune deasupra saramura cat sa il acopere si baga vasul in frigider pentru 24 h. In caz ca ramane o parte neacoperita te duci si rasucesti puiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.01.2019, 21:07
Buna
la 02.01.2019, 21:21
Ooo, ce bine arata! Am mancat de foarte putine ori saramura de pui si de fiecare data mi-a placut. De pregatit inca nu am pregatit, dar, vazand-o pe a ta, cred ca urmeaza. Si cu mamaliga alaturi... o nebunie!
la 02.01.2019, 21:34
Puiul a fost pui sau puicuta ?
la 02.01.2019, 21:45
Buna!
la 02.01.2019, 22:02

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking