Saramura peste

Postat de mihasara in Crap / Caras
20 Mai 2016 | 2899 vizualizari
Saramura peste

Ingrediente

  • 4 bucati de peste
  • 2 rosii
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei capia rosu
  • 2 ardei iuti
  • 1 ceapa mai mare
  • 1 legatura patrunjel
  • sare mare
  • cimbru
  • foi de dafin
  • otet

Mod de preparare

Spalam foarte bine pestele si il stergem foarte bine sa fie cat mai uscat.

Pe  gratar presaram sare grunjoasa in asa fel incat sa fie acoperita toata suprafata.

Asezam  ardeii si ii  lasam sa se coaca.

Cand sunt gata legumele, asezam pestele pe care l-am condimentat dupa preferinta.

Il frigem pe ambele parti, pana devine crocant.

Intre timp curatam legumele coapte de coaja, seminte si cotoare.

Le taiem  cubulete mici, inclusiv rosiile, avand grija sa pastram cat mai mult din sucul de la ele.

Punem legumele tocate  impreuna cu cimbru, dafin, sare, piper dupa gust si 500ml  de apa la fiert.

Lasam sa fiarba 5 minute de la primul clocot.

Strivim usturoiul si  il punem in saramura dupa care mai fierbem 2-3minute.

Scoatem cimbru si foile de dafin din saramura.

Adaugam otet dupa gust.

Punem pestele in saramura si presaram patrunjel tocat fin.

Acoperim vasul pana la servire, minim 30 de minute.

  • Se serveste cu mamaliga.
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura peste" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pastravi cu sos de capere, unt si migdale - reteta cu nr.1800

Postat de mihaelar63

Pastravi cu sos de capere, unt si migdale - reteta cu nr.1800

Pastravii curatati de solzi si intestine se incresteaza pe ambele parti la distanta de 2 cm  Se condimenteaza cu sare si piper . Se freaca bine cu zeama de la o lamaie ....

Citeste continuarea

Saramura de peste cu legume coapte

Postat de Constelatialeu

Saramura de peste cu legume coapte

Mai intai se pregateste gratarul, cand lemnele au ars si s-au transformat intr-un jar incandescent, se asaza o tava gaurita sau o tabla. Se lasa sa se incinga, apoi se asaza o folie de aluminiu se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 20.05.2016, 13:02
la 20.05.2016, 13:06
ingrediente?
Foarte bun
la 20.05.2016, 13:17
la 20.05.2016, 14:25
la 20.05.2016, 14:35

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking