Ingrediente
- 1 kg de faina
- 250 gr margarina sau unt la temperatura camerei
- 150 gr cascaval ras
- 150 gr smantana
- 300 ml lapte
- 2 lingurite sare
- 2-3 lingurite chimen (optional)
- 1 lingurita ulei
- 1 ou batut, sare mare, mac, chimen, cascaval ras, seminte de floarea soarelui
Mod de preparare
Se amesteca toate ingredientele pana se formeaza un aluat.
Se framanta bine si se lasa sa se odihneasca 2-3 ore.
Luati un pic de aluat si formati batoane de saratele cu mana.
Puneti-le intr-o tava acoperita cu foaie de copt.
Ungeti-le cu ou batut si presarati deasupra garnitura dorita.
Eu am facut cu sare marina, cu seminte de mac si de floarea soarelui.
Dati la cuptor si lasati sa se rumeneasca - 20-30 de minute.
Dupa ce s-au racit le puteti conserva foarte bine intr-o cutie metalica.
Pofta Buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|