Reteta de saratele cu cascaval

Postat de mirela0911 in Aperitive / Garnituri
19 Feb 2024 | 1155 vizualizari
Reteta de saratele cu cascaval

Inainte de Craciun, mi-a aratat cineva aceasta reteta pe un site unguresc, receptneked.hu, zicand ca vrea sa le incerce. Si cum voiam sa fac si eu saratele de sarbatori, m-a incantat foarte tare reteta respectiva asa ca am hotarat sa le prepar si eu. Au iesit super bune, ba chiar prea bune, s-au cam epuizat repede de a doua zi a fost musai sa mai fac o portie. Problema la ele e ca de ai incercat una sa vezi cum a iesit, greu te mai poti opri din mancat. Stiu ce zic, am patit-o! :D Pentru Reteta de saratele cu cascaval sunt necesare cateva ingrediente: faina, lapte, unt, cascaval.

Ingrediente

Ingrediente Reteta de saratele cu cascaval

  • Pt. aluat:
  • 800 g faina alba
  • 30 g drojdie proaspata
  • 1/2 lgt zahar
  • 400 ml lapte dulce
  • 140 ml ulei

Pt.umplutura:

  • 150 g unt moale
  • 3 galbenusuri
  • 1 lg sare
  • cascaval dat pe razatoare

Pt.uns:

  • 1 ou
  • 1 lg smantana
  • cascaval ras/chimen/susan

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de saratele cu cascaval

In bolul robotului se pune faina cernuta, se face o gropita in mijloc in care se pune jumatate de lingurita de zahar si drojdia prospata, zdrobita. Se toarna deasupra cca 100 ml lapte caldut. Se amesteca putin in acea adancitura si se lasa 5 minute sa se activeze drojdia. se toarna apoi restul de lapte caldut si uleiul. se porneste robotul si se framanta timp de 5 minute, pana devine un aluat omogen. Se lasa aluatul sa se odineasca pana se prepara umplutura.

Intr-un bol se amesteca untul moale impreuna cu galbenusurile si sarea. Se omogenizeaza bine amestecul.

Separat, intr-un bol mic, se bate un ou impreuna cu smantana. se lasa deoparte.

Se ia aluatul si se imparte in 4 parti egale. Se ia cate o bucata si se intinde in forma dreptunghiulara si cu grosimea de 2 mm. Se unge cu o parte din crema de unt apoi se presara cascavalul dat pe razatoarea cu gauri mici. Se ruleaza aluatul apoi se taie bucati in forma triunghiulara. Se asaza in tava, se ung cu ou si se presara deaupra putin cascaval ras sau chimen macinat sau seminte de susan. Eu le-am lasat simple.

Se dau la cuptorul preincalzit la 200 de grade pt cca 20 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupra. 

Pofta buna!

Vezi si reteta de Rulouri aperitiv cu branza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de saratele cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Aperitiv saratele cu sos pesto si cascaval

Postat de oanapl

Aperitiv saratele cu sos pesto si cascaval

Se decongelează aluatul la temperatura camerei. Se unge foaia de aluat cu un strat subţire de pesto, pe toată suprafaţa, apoi se presară caşcavalul dat prin răzătoarea mică. Se taie...

Citeste continuarea

Saratele cu untura

Postat de mirela0911

Saratele cu untura

Intr-un vas se pune faina, cele 2 lgt de sare si untura. Drojdia se dizolva in apa minerala cu putin zahar si un pic de faina. Se toarna apoi peste faina, la fel si ouale batute bine. Se amesteca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.02.2024, 19:47
la 19.02.2024, 19:50
la 19.02.2024, 20:26
Bune, bune sunt de rontait oricand!
la 19.02.2024, 20:47
La fix am venit!
la 20.02.2024, 06:55
Ce bune!!!👍👍👍

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking