Ingrediente
Ingrediente Reteta de saratele cu cascaval
- Pt. aluat:
- 800 g faina alba
- 30 g drojdie proaspata
- 1/2 lgt zahar
- 400 ml lapte dulce
- 140 ml ulei
Pt.umplutura:
- 150 g unt moale
- 3 galbenusuri
- 1 lg sare
- cascaval dat pe razatoare
Pt.uns:
- 1 ou
- 1 lg smantana
- cascaval ras/chimen/susan
Mod de preparare
Iata cum se prepara Reteta de saratele cu cascaval
In bolul robotului se pune faina cernuta, se face o gropita in mijloc in care se pune jumatate de lingurita de zahar si drojdia prospata, zdrobita. Se toarna deasupra cca 100 ml lapte caldut. Se amesteca putin in acea adancitura si se lasa 5 minute sa se activeze drojdia. se toarna apoi restul de lapte caldut si uleiul. se porneste robotul si se framanta timp de 5 minute, pana devine un aluat omogen. Se lasa aluatul sa se odineasca pana se prepara umplutura.
Intr-un bol se amesteca untul moale impreuna cu galbenusurile si sarea. Se omogenizeaza bine amestecul.
Separat, intr-un bol mic, se bate un ou impreuna cu smantana. se lasa deoparte.
Se ia aluatul si se imparte in 4 parti egale. Se ia cate o bucata si se intinde in forma dreptunghiulara si cu grosimea de 2 mm. Se unge cu o parte din crema de unt apoi se presara cascavalul dat pe razatoarea cu gauri mici. Se ruleaza aluatul apoi se taie bucati in forma triunghiulara. Se asaza in tava, se ung cu ou si se presara deaupra putin cascaval ras sau chimen macinat sau seminte de susan. Eu le-am lasat simple.
Se dau la cuptorul preincalzit la 200 de grade pt cca 20 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupra.
Pofta buna!
Vezi si reteta de Rulouri aperitiv cu branza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de saratele cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|