Saratele cu mix de branzeturi

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
30 Ian 2015 | 11718 vizualizari
Saratele cu mix de branzeturi

Ceva de rontait refuzati? Eu cred ca nu, la cat sunt de fragede si bune..

Ingrediente

  • 220 gr unt
  • 4 linguri iaurt
  • 100 gr cascaval ras
  • 100 gr mix de branzeturi rase (este un mix de la Lidl, intr-o punga galbena)
  • 1 praf de copt
  • 1/2 lingurita de sare
  • 500 gr faina
  • 1 ou
  • susan
  • chimen
  • mac

Mod de preparare

Intr-un bol mixam untul, de la temperatura camerei, impreuna cu iaurtul. Adaugam mixul de branzeturi si cascavalul. Incorporam sarea, praful de copt, iar la final faina cernuta, pe care o punem pe rand. Framantam pana obtinem un aluat omogen, nelipicios si foarte usor de modelat.

Presaram faina pe masa de lucru, rupem aluat cate o bucata mica, intindem o foaie potrivit de groasa. Cu o forma de fursecuri decupam saratelele, le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. La fel procedam si cu restul aluatului.

Intr-un paharel amestecam susan, mac si chimen. Oul il batem spuma si cu un penson ungem saratelele. Le presaram cu mixul pregatit in paharel, apoi le introducem in cupotrul incins. Reglam o temperatura potrivita si lasam sa se rumeneasca usor saratele.

Cand sunt gata le scoatem, le lasam sa se racoreasca. Le pastram intr-un bol, pe care il acoperim cu folie alimentara. Din aceasta compozitie ies 3 tavi mari cu saratele.

Sa aveti pofta la rontait!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu mix de branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (44)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv humus

Postat de GABRIELAGH

Aperitiv humus

Boabele de naut se pun la inmuiat peste noapte pentru a se hidrata. Cand ne apucam sa gatim humusul, punem la fiert nautul int-o oala cu apa cam de trei ori mai mare decat cantitatea de naut....

Citeste continuarea

(un fel de) Balmos

Postat de Sim0naWorld

(un fel de) Balmos

Cantitatile nu le-am precizat pentru ca fiecare face cat considera, in functie de numarul de meseni. Zerul l-am pus intr-un tuci si l-am lasat sa se infierbante, atunci am adaugat malaiul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.01.2015, 21:10
super saratele
la 30.01.2015, 21:11
N-am voie.....
la 30.01.2015, 21:16
Ce saratele bune!
la 30.01.2015, 21:17
foarte bune
la 30.01.2015, 21:22
Ce frumusele sunt!

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking