Ingrediente
- 200 grame untura de porc
- 150 smantana
- 20 grame drojdie proaspata
- o lingurita rasa zahar
- 150-200 grame branza de oi ,puteti pune si branza de burduf
- boia de ardei dulce pentru presarat deasupra (optional)
- seminte chimen dupa gust
- un ou pentru uns
- faina cat cuprinde cam 600 g mi-a luat mie
Mod de preparare
Se amesteca drojdia cu zaharul pana devine lichida.
Intr-un vas, se pune untura, smantana, drojdia si branza de oi, se amesteca, apoi treptat se adauga faina, pana devine un aluat ferm. Se acopera si se lasa 20-30 minute sa se odihneasca.
Se intinde o foaie patrata, apoi se taie cu o rola speciala fasii, se ung cu ou batut si se presara cu boia de ardei dulce si cu chimen. Se transfera intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor care este prealabil incalzit la 150 grade C. Se coc 15-20 minute in functie de cuptor, pana saratelele devin usor aramii. Se scot din cuptor si se las la racit. Bune sunt incepand de a 2-a zi pana se termina :)
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele fragede" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
|