Saratele/Saleuri

Postat de lacrimioara in Aperitive / Garnituri
28 Oct 2010 | 24947 vizualizari
Saratele/Saleuri

merg cu bere rece

Ingrediente

  • 1kg faina,
  • 400 gr untura,
  • 2 oua intregi,
  • 50 gr drojdie,
  • 250 gr smantana,
  • 50 gr sare,
  • pt presarat deasupra(susan,chimen,cascaval).
  • 1 ou pt uns

Mod de preparare

Se amesteca faina cu untura,adaugam drojdia dospita in putina apa calduta,sarea,ouale,smantana cate putin se framanta pana devine un aluat elastic (igredientele sa fie la temperatura camerei).lasam la dospit 15-20 minute dupa care luam jumatate de aluat  intindem cu sucitorul  o foaie mai groasa, ungem cu un ou batut si  presaram deasupra dupa dorinta. Eu am pus chimen si susan si sare,le taiem in forma de saleuri cum sunt in poza si le punem in tava tapetata cu hartie de copt le mai lasam sa stea 15 minute asa  pana se incalzeste cuptorul,le  punem la copt lasam 15 -20 minute pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele/Saleuri" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv rasucite cu crema de branza si pesto

Postat de katty

Aperitiv rasucite cu crema de branza si pesto

Intr-un castron amestecam crema de branza cu pesto, sare si piper. Intindem jumatate din aluat pe un blat de lemn. Intindem deasupra amestecul  de crema de branza si pesto. Punem jumatatea...

Citeste continuarea

Saratele cu branza si cascaval

Postat de Pungasa_Rogue

Saratele cu branza si cascaval

Intr-un castron, se pun oul, sarea, untul, untura si smantana. Se adauga branza si cascavalul date pe razatoarea mare si putina faina. Se amesteca totul, adaugand faina treptat, pana cand se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.10.2010, 13:58
primaaabun ...bun...berea o am 5f
la 28.10.2010, 14:00
merg si fara bere
la 28.10.2010, 14:05
vreauuuu multeeeee
la 28.10.2010, 14:12
ce bune
la 28.10.2010, 14:28
multumesc fetelor ai dreptate corina merg si fara bere inca cum

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking