Sarbusca de cartofi cu coasta de porc

Postat de krysty in Porc
7 Noi 2013 | 2863 vizualizari
Sarbusca de cartofi cu coasta de porc

Ingrediente

  • 1 scaricica de porc
  • 8 cartofi
  • 1 lingura de ulei
  • 2 capatani de usturoi
  • 500 g iaurt/lapte batut/Sana
  • 1 legatura de marar proaspat
  • sare,
  • piper

Mod de preparare

Scaricica de porc se spala ,apoi se pune in apa fiarta .Lasam sa dea un clocot si aruncam apa in care a fost oparita carnea.Apoi punem alta apa ca sa fiarba scaricica,iar cand sunt aproape fierte le punem intr-o cratita unsa in prealabil cu ulei .

Se curata cartofii de coaja .Se spala  bine si apoi ii asezam in cratita unsa .

O capatana de usturoi se curata,se spala si apoi se taie rondele mici .Rondelele de usturoi se adauga peste cartofi .Adaugam sarea si piperul si punem apa ,atat cat sa acopere putin.Punem folie de aluminiu deasupra si punem cratita in cuptor la foc potrivit 30-40 minute .Dupa ce s-au fiert toate se adauga mararul tocat marunt si 400 g iaurt .Se mai lasa 5 minute la cuptor. Separat preparat o crema de iaurt cu usturoi :

Cealalta capatana de usturoi se curata,se spala cateii de usturoi si se piseaza bine .Amestecam cu o lingura de ulei ,100 g iaurt si sare .Omogenizam bine pana obtinem o crema .

Sarbusca cu cartofi si scaricica de porc se serveste calda iar in farfurie punem cate o lingura sau doua ,dupa preferinte ,de crema de iaurt cu usturoi .

Pofta buna va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarbusca de cartofi cu coasta de porc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Jambon imbatat cu Stella Artois

Postat de Constelatialeu

Jambon imbatat cu Stella Artois

Am scos jambonul de la congelator si l-am lasat 1/2 de ora, apoi am pregatit un amestec din condimentele Kotanyi, boia dulce, ulei de masline si apa minerala. Am frecat jambonul inca inghetat, cu...

Citeste continuarea

Varza cu carnati si ardei copt

Postat de Pungasa_Rogue

Varza cu carnati si ardei copt

Varza se curata de primele 2-3 foi (daca sunt deteriorate sau ofilite), se spala, se taie pe jumatate, apoi se taie marunt. Carnatii se taie in felii si se calesc in ulei intr-o cratita....

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.11.2013, 10:40
o bunatate
la 07.11.2013, 10:40
Daca e cu coasta de porc nici nu conteaza cum se numeste...
la 07.11.2013, 10:47
Cleme )))
la 07.11.2013, 11:38
la 07.11.2013, 12:01
e un preparat moldovenesc Cleme ...se numeste sarbusca

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking