Ingrediente
- 1kg de sardine proaspete
- faina
- ulei de masline
- ulei de floarea-soarelui
- lamaie
- sare
Mod de preparare
Eu pentru aceasta reteta folosesc sardine proaspete...
Sardinele se spala sub un jet de apa rece (ca sa se duca solzisorii), apoi li se taie capul si li se scot intestinele, apoi, se pun la scurs. Curatate, se dau prin faina.
Separat, intr-o tigaie se pune atat de ulei de masline cat si ulei de floarea-soarelui, iar cand e infierbantat se pun sardinele la prajit.
Sardinele se prajesc bine pe ambele parti, apoi se scot pe un servet de bucatarie. Daca le prajiti mai bine, le puteti manca cu tot cu oase!!!
Prajite se pot servii, stropite cu putina zeama de lamaie proaspata. :)
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sardine prajite" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
|