Ingrediente
- 1,5 kg carne tocata de porc
- 3 lg pasta de rosii
- 3 cepe
- boia dulce
- 4 lg orez
- 1 lg pisatura
- cimbru
- 1 ou
- foile de la 4 verze mari, murate
- foi de dafin
Mod de preparare
Punem carnea tocata intr-un castron.
Curatam, spalam si tăiem ceapa mărunt.
Orezul il spalam.
Intr-o tigaie incinsa, punem pisatura si călim ceapa 5 min. Adăugăm orezul si pasta de rosii si mai lasam 10 min pe foc, apoi punem amestecul peste carne. Adaugam oul și cimbrul si omogenizam bine.
Intr-o cratiță, punem varza tocata. Luam o foaie de varza, punem carne si impachetam sarmaua. Procedem la fel pana terminam carnea.
Punem sarmalele in cratita, punand foi de dafin printre ele. Le acoperim cu foi de varza (sau varza tocata) si punem apa.
Le fierbem la foc mic, 3-4 ore. Le servim cu smantana, ardei iute sau piftie asa ca la noi in Oltenia.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|