Sarmale cu chisca

Postat de amalia01 in Porc
27 Dec 2014 | 3506 vizualizari
Sarmale cu chisca

Se poate Craciun fara sarmale? Nuuuuuuuuuuuuuuuuu!

Ingrediente

  • 1 varza murata
  • 1 kg carne de porc , cu putina grasime
  • 2 cepe albe
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura de boia
  • 1 cana de orez
  • 1 lingura cimbru uscat macinat
  • 2 linguri de Maggi Secretul Gustului Intensavor de Legume
  • ciolan afumat
  • chisca facuta in casa

Mod de preparare

- Carnea se da prin masina de tocat.

- Ceapa se taie marunt si se caleste in 2 linguri ulei si 2 linguri apa, iar dupa ce s-a inmuiat bine ceapa se adauga orezul spalat in mai multe ape si bulionul.

- Se amesteca bine ingredientele, se pun peste carne, se adauga sare si piper dupa gust,cimbru , Maggi si boiaua. Amestecam bine compozitia de carne pentru sarmale.

-Alegem foile de varza murata si taiem capetle frunzelor de cotoarele groase.

-  Pe fundul unei oale  punem 2 maini de varza murata taiata fideluta. Peste punem sarmalele rulate, lasand loc pentru ciolan si chisca.

- La final mai punem un strat de varza murata pe deasupra si putin cimbru .

- Punem apa fierbinte peste sarmale, atat cat sa le acopere bine.

- Acoperim oala si lasam sarmalele sa fiarba la foc mic 3 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu chisca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (3)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cotlet de porc cu spanac, invelit in bacon

Postat de medioto59

Cotlet de porc cu spanac, invelit in bacon

Cotletul de porc il spalam, il lasam la scurs, il ungem cu ulei de masline (2 linguri) si apoi il condimentam cu  sare, piper macinat, boia si cimbru. Decongelam spanacul. Usturoiul...

Citeste continuarea

Sarmale pentru Craciun 2015

Postat de Constelatialeu

Sarmale pentru Craciun 2015

Mai intai pregatim foile de varza si varza tocata. Apoi tocam carnea , amestec de carne macra de porc si slanina. Tocam frunzele de ceapa si ceapa uscata si impreuna cu orezul le punem la calit in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.12.2014, 17:50
la 27.12.2014, 18:38
la 28.12.2014, 12:44

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking