Ingrediente
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 1 ceapa mai mare sau2 mici
- 1 morcov de marime medie
- 150 gr bulgur
- 500 gr ghebe(congelate am folosit eu)
- 1 praf de sare roz de Himalaya(nu folosim multa sare pentru ca avem varza murata sarata)
- Piper proaspat rasnit dupa gust
- 1 lingura cimbru uscat
- Varza murata
Mod de preparare
Ghebele se scot seara din congelator si se lasa la dezghetat in frigider. Se clatesc cu apa si se pun intr-o strecuratoare.
Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei pana devine sticloasa. Se adauga morcovul curatat si dat pe razatoarea fina. Se caleste impreuna cu ceapa 2-3 minute. Ghebele se storc intre palme de surplusul de apa si se maruntesc la robot. Se adauga in tigaie peste ceapa si morcov. Asezonam cu sare, piper si cimbru, adaugam bulgurul clatit in 2-3 ape si scurs. Amestecam compozitia si o lasam sa se raceasca pana pregatim varza.
Pregatiti-va cu 2-3 verze murate pentru a alege foile mai mici si mai frumoase. Daca varza este prea acra, clatiti de 2-3 ori cu apa rece. Se taie cotoarele de la fiecare foaie de varza si astfel se pot folosii la impachetat sarmalele. Se infasoara sarmalele cat mai strans astfel incat umplutura sa fie bine inchisa.
Pentru fierbere am ales un slow cooker Crock-Pot. Pe fundul vasului se pune putina varza tocat fin si o crenguta de cimbru uscat. Se aseaza sarmalele una langa alta, iar deasupra se aseaza inca un strat de varza. Mie nu mi-a mai ramas varza asa ca nu am pus. Se pune apa fierbinte peste sarmale cat sa le acopere. Se seteaza functia high si timpul de 3ore si 30 minute. E bine de stiut si sa nu va mire la final cand o sa vedeti ca o sa aveti o cantitate destul de mare de apa ramasa. La sarmalele cu bulgur nu se intampla la fel ca si la cele cu orez. Bulgurul nu retine la fel de multa apa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu ciuperci si bulgur-de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|