Sarmale cu ciuperci si bulgur-de post

Postat de simona72 in Slow Cooker
15 Apr 2019 | 2494 vizualizari
Sarmale cu ciuperci si bulgur-de post

 Pentru cei care nu ati folosit bulgur pana acum, trebuie sa stiti ca este compus din boabe de grau integral pisate si prefierte. Este o sursa excelenta de fibre, vitamine si vegetale.

Ingrediente

  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 ceapa mai mare sau2 mici
  • 1 morcov de marime medie
  • 150 gr bulgur
  • 500 gr ghebe(congelate am folosit eu)
  • 1 praf de sare roz de Himalaya(nu folosim multa sare pentru ca avem varza murata sarata)
  • Piper proaspat rasnit dupa gust
  • 1 lingura cimbru uscat
  • Varza murata

Mod de preparare

Ghebele se scot seara din congelator si se lasa la dezghetat in frigider. Se clatesc cu apa si se pun intr-o strecuratoare.

Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei pana devine sticloasa. Se adauga morcovul curatat si dat pe razatoarea fina. Se caleste impreuna cu ceapa 2-3 minute. Ghebele se storc intre palme de surplusul de apa si se maruntesc la robot. Se adauga in tigaie peste ceapa si morcov. Asezonam cu sare, piper si cimbru, adaugam bulgurul clatit in 2-3 ape si scurs. Amestecam compozitia si o lasam sa se raceasca pana pregatim varza.

Pregatiti-va cu 2-3 verze murate pentru a alege foile mai mici si mai frumoase. Daca varza este prea acra, clatiti de 2-3 ori cu apa rece. Se taie cotoarele de la fiecare foaie de varza si astfel se pot folosii la impachetat sarmalele. Se infasoara sarmalele cat mai strans astfel incat umplutura sa fie bine inchisa.

Pentru fierbere am ales un slow cooker Crock-Pot. Pe fundul vasului se pune putina varza tocat fin si o crenguta de cimbru uscat. Se aseaza sarmalele una langa alta, iar deasupra se aseaza inca un strat de varza. Mie nu mi-a mai ramas varza asa ca nu am pus. Se pune apa fierbinte peste sarmale cat sa le acopere. Se seteaza functia high si timpul de 3ore si 30 minute. E bine de stiut si sa nu va mire la final cand o sa vedeti ca o sa aveti o cantitate destul de mare de apa ramasa. La sarmalele cu bulgur nu se intampla la fel ca si la cele cu orez. Bulgurul nu retine la fel de multa apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu ciuperci si bulgur-de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Retete similare

Tocana de naut cu zucchini si carne de porc la slow cooker Crock-Pot

Postat de gurita_ta2005

Tocana de naut cu zucchini si carne de porc la slow cooker Crock-Pot

Nautul se pune intr-un castron acoperit cu apa si se lasa peste noapte. Carnea o taiem in bucati mai mari si o punem in vasul slow cooker-ului Crock-Pot 2.4 l cu putin ulei de masline, setam...

Citeste continuarea

Tocanita de pipote si inimi de pui la slow cooker Crock-Pot 3.5 L

Postat de MotanLaOale

Tocanita de pipote si inimi de pui la slow cooker Crock-Pot 3.5 L

Pipotele si inimile se curata, se spala si se lasa la scurs. Ceapa se curata si se toaca marunt. Morcovul se cutata si se taie rondele. Ardeii se curata si se taie patratele. Rosiile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.04.2019, 15:01
bune bune
la 15.04.2019, 15:07
Bune!
la 15.04.2019, 15:40
Vin la o portie,SimonaFoarte bune!
la 15.04.2019, 15:47
Foarte bune, sarmalele de post... Am aflat și ce este bulgurul...
la 15.04.2019, 16:42
bune

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking