Sarmale cu fleica afumata

Postat de reisnaor_2006 in Mancaruri cu carne
17 Oct 2017 | 3814 vizualizari
Sarmale cu fleica afumata

Sarmalele reprezinta unul dintre cele mai apreciate feluri de mancare din Romania, apreciata atat de ai nostri, cat si de cei care ne viziteaza tara.

Ingrediente

  • 700 gr carne de porc
  • 400 gr de fleica afumata
  • 150 gr de orez
  • 200 gr rosii in conserva
  • 1 capatana de varza
  • 1 ceapa mare
  • cimbru
  • marar
  • sare
  • piper

Mod de preparare

       Pentru inceput se curata ceapa si se toaca marunt, o punem la calit cu putin ulei. Dupa ce s-a calit ceapa, adaugam orezul care l-am tinut in putina apa rece si fleica afumata pe care in prealabil am taiat-o marunt. Lasam la calit cateva minute.

        Separat, intr-un castron, punem carnea tocata, fleica afumata impreuna cu ceapa, orezul, condimentele si rosile maruntite din conserva. Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

        Desprindem frunzele de varza de pe cotor, taiem nervurile groase, cu ajutorul unei linguri luam compozitie, punem in fiecare frunza de varza, o rulam si bagam inauntru capetele ca sa nu iasa compozitia afara.

        In oala pregatita pentru sarmale, se pune putina unsoare sau ulei, varza tocata marunt si se asaza sarmalele. Deasupra sarmalelor putem adauga varza murata taiata si bulion. Umplem oala cu apa si o punem la fiert cateva ore.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu fleica afumata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmale cu varza verde si carne de vitel, la vas roman

Postat de mihaelar63

Sarmale cu varza verde si carne de vitel, la vas roman

Varza se curata de cotor bine si se opareste in apa fierbinte cu otet, foi de dafin si sare. Rolul otetului in apa de oparire este ca va ajuta frunzele de varza sa fie usor elastice...

Citeste continuarea

Sarmale din carne de porc cu varza acra

Postat de nico15

Sarmale din carne de porc cu varza acra

Varza se taie in doua si se vor scoate foile, se scot cotoarele si se vor pune foile rezultate in apa, pentru a indeparta sarea din frunze. Separat taiem ceapa marunt si tocam carnea la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.10.2017, 14:49
O, ce bunătate! Și ce bine arată...!
la 17.10.2017, 14:51
multumesc Rodi
la 17.10.2017, 14:58
Sarmale bune stii sa faci...? Vezi ca tomai a lansat o intrebare, ce zici?
la 17.10.2017, 14:59
Ce bune sunt! Cel mai mult imi plac cu varza dulce!
la 17.10.2017, 15:00
Multumesc Bucataras eu pun eu raspund

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking