Ingrediente
- 700 gr carne de porc
- 400 gr de fleica afumata
- 150 gr de orez
- 200 gr rosii in conserva
- 1 capatana de varza
- 1 ceapa mare
- cimbru
- marar
- sare
- piper
Mod de preparare
Pentru inceput se curata ceapa si se toaca marunt, o punem la calit cu putin ulei. Dupa ce s-a calit ceapa, adaugam orezul care l-am tinut in putina apa rece si fleica afumata pe care in prealabil am taiat-o marunt. Lasam la calit cateva minute.
Separat, intr-un castron, punem carnea tocata, fleica afumata impreuna cu ceapa, orezul, condimentele si rosile maruntite din conserva. Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
Desprindem frunzele de varza de pe cotor, taiem nervurile groase, cu ajutorul unei linguri luam compozitie, punem in fiecare frunza de varza, o rulam si bagam inauntru capetele ca sa nu iasa compozitia afara.
In oala pregatita pentru sarmale, se pune putina unsoare sau ulei, varza tocata marunt si se asaza sarmalele. Deasupra sarmalelor putem adauga varza murata taiata si bulion. Umplem oala cu apa si o punem la fiert cateva ore.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu fleica afumata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
|