Sarmale din carne de porc cu varza acra

Postat de nico15 in Porc
23 Feb 2014 | 3838 vizualizari
Sarmale din carne de porc cu varza acra

Ingrediente

  • 1 kg de carne de porc, fleica
  • 2 verze murate de marime potrivite
  • 200 g de orez
  • 3 cepe
  • Sare, piper boabe / pudra
  • 10 g Paprica afumata
  • 150 g pasta de tomate
  • 2-3 frunze de dafin
  • Ulei
  • 200 g kaizer/ costita afumata
  • 1 ardei gras
  • Smantana si ceapa verde pentru decor

Mod de preparare

Varza se taie in doua si se vor scoate foile, se scot cotoarele si se vor pune foile rezultate in apa, pentru a indeparta sarea din frunze. Separat taiem ceapa marunt si tocam carnea la masina. Carnea tocata o amestecam cu ceapa, saram si o punem inr-o cratita in ulei sa o calim. In acelas timp spalam orezul si il punem la fiert pentru 15 minute.

 Scoatem carnea si orezul (il scurgem bine) si le amestecam, adaugam un praf de piper, boiaua afumata si cimbru maruntit bine.

 Luam cratita de ceramica si punem pe fundul ei 4-5 foi de varza tocate marunt, trecem la pregatirea(infasurarea sarmalelor) punem carnea in foile de varza si asezam in cercuri, printre sarmale punem bastonase de costita/ bacon afumat). Presaram cimbru si adaugam restul de costita afumata. Deasupra punem iarasi 4-5 frunze de varza tocate fin si adaugam pasta de tomate diluata in supa. Adaugam supa in care vor fierbe(apa) dam la cuptor 2- 3 ore se lasa pana scad si se ard un pic deasupra.

 Sarmalele se pot servi in diferite forme dar obligatoriu cu mamaliguta si ardei iute.

 Pofta Buna

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale din carne de porc cu varza acra" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmale cu carne de ciolan afumat

Postat de carmenvlad

Sarmale cu carne de ciolan afumat

Se aleg foile de varza cele mai subtiri si fara nervuri. Daca varza este prea acra, sau prea sarata, foile de varza se spala cu apa rece si se scurg bine. Restul de varza se taie fideluta si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.02.2014, 10:01
gustoase
la 23.02.2014, 11:14
Frumoasa prezentare!
la 23.02.2014, 14:54
Nicoo,ce sarmale bune ai facut!
la 23.02.2014, 15:01
la 23.02.2014, 15:08
Va invit la masaaaaaaaaaaaaaa.

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking