Sarmale cu varza acra si dulce

Postat de Doinavar in Mancaruri cu carne
19 Feb 2013 | 6979 vizualizari
Sarmale cu varza acra si dulce

Acestea sunt sarmalele preferate ale sotului meu. Si mie imi plac tare mult. Sunt si usor de facut.

Ingrediente

  • 1 varza dulce (700-800 g)
  • 1 varza acra (1-1,2 kg)
  • 1 kg carne de porc (tocata)
  • 300 g jambon afumat
  • 80 g orez
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 4-5 rosii
  • 1 legatura marar + patrunjel
  • 4 linguri ketchup
  • 350 ml bulion
  • 3-4 linguri ulei
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 lingurita boabe de piper
  • sare, piper, cimbru

Mod de preparare

Se curata morcovii si cepele, apoi se toaca marunt.  Eu le-am dat prin blender. (Pastrati o jumatate de morcov.) Puneti la calit in 3 linguri de ulei ceapa si morcovul tocat, adaugati dupa cateva minute ketchup si orezul spalat si scurs. Lasati sa se caleasca pana scade putin zeama si se umfla putin orezul. Adaugati verdeata tocata, apoi rasturnati totul intr-un castron, peste carnea tocata.

Adaugati sare, piper macinat, cimbru, omogenizati compozitia si incepeti sa infasurati sarmalute nu prea mari in foi de varza acra. Varza dulce se toaca marunt. Asezati pe fundul unei oale un pat de varza dulce tocata si sarmalutele radial, lasand in mijloc un loc gol, unde asezati bucata de jambon afumat. Intre sarmalute puneti feliute de morcov, foile de dafin si verdeata. Completati cu inca 2-3 straturi de sarmalute, apoi acoperiti totul cu restul de varza dulce tocata si felii de rosii.

Imprastiati deasupra boabele de piper, cateva crengute de marar si patrunjel, adaugati bulionul si apa pana cand acopera sarmalele. Puneti oala la fiert, la foc mic (puneti dedesubt o tabla mai groasa, ca pentru copt vinete, ca sa nu se prinda, daca nu aveti o oala speciala cu fund gros), cam o ora.

Scoateti sarmalutele fierbinti pe platou, putina zeama in care au fiert, decorati cu verdeata, rosii si morcovi din oala. Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu varza acra si dulce" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmale cu carne tocata de porc in foi de varza acra

Postat de autodiag

Sarmale cu carne tocata de porc in foi de varza acra

Varza se lasa de seara la desarat in apa. A doua zi, se pregateste pentru sarmale, taind-o in bucati potrivite. Se pastreaza o foaie intreaga. Pulpa de porc afumata se taie bucatele si se...

Citeste continuarea

Sarmale cu varza acra

Postat de mihaelar63

Sarmale cu varza acra

Varza acra se desareaza in apa rece daca este cazul. La mine nu a fost pentru ca eu nu folosesc sare in exces la murare. Se scoate frunzele de pe capatana. Fiecare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.02.2013, 12:01
chiar mi-e pofta de niste sarmalte...arata bineeeee
la 19.02.2013, 12:11
bune
la 19.02.2013, 13:02
Mie una imi plac tare mult!
la 19.02.2013, 22:43
la 20.02.2013, 08:05
Cred ca e una combinatia de varza dulce si sarata,

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking