Sarmale cu varza acra

Postat de mihaelar63 in Porc
27 Apr 2020 | 4753 vizualizari
Sarmale cu varza acra

   De data aceasta am dorit si poftit la sarmale ca la bunica. Bunica mea prepara sarmalele condimentate si frumos coapte la cuptor in vas de lut.  

Ingrediente

  • 1 varza acra
  • 1 kg carne porc
  • 1 buc carne afumata cu os
  • 300 gr orez cu bob mare
  • 2 cepe rosii
  • 100 gr slaninuta afumata
  • 100 ml ulei
  • 2 crengute cimbru verde
  • 2 tije marar uscat
  • 4 fire marar verde
  • 1 lingurita boia dulce de ardei
  • 1 lingurita cu varf piper negru macinat
  • sare
  • smantana pentru servit
  • hrean razuit in otet
  • ardei iute

Mod de preparare

  1. Varza acra se desareaza in apa rece daca este cazul.
  2. La mine nu a fost pentru ca eu nu folosesc sare in exces la murare.
  3. Se scoate frunzele de pe capatana.
  4. Fiecare frunza se curata de nervura mai groasa de la mijloc si apoi se taie in doua.
  5. Ceapa taiat marunt se soteaza impreuna cu slaninuta taiat cubulete in ulei.
  6. Adaugati orezul si lasati pana devine sticlos. Trageti vasul de pe foc.
  7. Se pune piper, boia si putina sare.
  8. Adaugati carnea si amestecati. Gustati amestecul si daca mai este nevoie puneti sare si piper.
  9. Pregatiti vasul de lut prin tinerea in apa timp de 30 minute ca sa se hidrateze.
  10. Acest pas este necesar ca vasul sa nu se crape la coacere.
  11.  Impachetati carnea in foi de varza, formand sarmalute de marimea preferata.
  12. Noua ne plac de marime mijlocie, nici prea marunte ca sa pierd vremea la impachetare dar nici uriase ca sa nu aiba gust bun.
  13. Varza ramasa de la impacehtat se toaca marunt si se pune jumatate pe fundul vasului si jumatate pe deasupra sarmalelor, dupa ce sunt asezate in vas.
  14. Puneti pe fundul vasului putina varza tocata, tijele de ierburi aromnatice si in mijloc carnea afumata.
  15. Dispunet circular sarmalele pe langa carne.
  16. La sfarsit distribuiti restul de varza tocata si mararul verde taiat marunt .
  17. Turnati apa cat sa fie la nivelul superior al sarmnalelor .
  18. Puneti capacul si dati la cuptor timp de o ora .
  19. Dupa o ora se scoate capacul si se lasa inca 15 minute ca sa se gratineze.
  20.  Serviti sarmalutele cu smantana, hrean si ardei iute.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu varza acra" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmale in foi de varza acra

Postat de MotanLaOale

Sarmale in foi de varza acra

Varza se pune in apa rece cateva ore dupa care se desface si se pregatesc foile pt sarmale iar ce ramane se toaca fin. Se curata bine de cotoare. Orezul se spala si se lasa in apa rece 1/2 ore...

Citeste continuarea

Sarmale cu carne tocata de porc in foi de varza acra

Postat de autodiag

Sarmale cu carne tocata de porc in foi de varza acra

Varza se lasa de seara la desarat in apa. A doua zi, se pregateste pentru sarmale, taind-o in bucati potrivite. Se pastreaza o foaie intreaga. Pulpa de porc afumata se taie bucatele si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.04.2020, 16:12
la 27.04.2020, 17:00
la 27.04.2020, 17:37
la 27.04.2020, 18:31
Preferatele mele!
la 27.04.2020, 20:01
Chiar sunt sarmale ca la bunica, au afumatura, slaninuta, asa cum se faceau inainte!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking