Sarmalute in frunze de varza murata - reteta pas cu pas

Postat de scortisoara in Porc
10 Mar 2013 | 7563 vizualizari
Sarmalute in frunze de varza murata - reteta pas cu pas

Pentru ca e duminica am decis sa ne delectam cu ceva traditional asa ca am hotarat ca ziua de azi va fi ziua sarmalelor :). Din cantitatile astea de mai jos a iesit un ceaun mare mare mare de cred ca o sa mancam toata saptamana :))

Ingrediente

  • Varza murata (aproximativ o capatana, depinde de cata compozitie va fi)
  • 500 g orez (de preferat brun si nu din acela mare care se lipeste si se face ca terciul)
  • 1 kg carne de porc
  • 4 cepe mari
  • 3 morcovi mari
  • 3 linguri pline de bulion
  • o canita mica de cafea de suc de rosii
  • sare , piper , boia dulce sau iute
  • ulei de floarea soarelui
  • marar uscat

Mod de preparare

Pregatim varza. Se desface in frunze varza, se spala de vreo 2 - 3 ori si se lasa in apa vreo 2 ore sa iasa sarea.

Compozitia:

1. Orezul il alegem daca e necesar, il spalam in vreo 3 4 ape pana il curatam bine si il lasam la muiat pana terminam de pregatit celelalte ingrediente.

2. Morcovul. Il dam prin razatoare.

3. Ceapa. O taiem marunt.

4. Calim ceapa impreuna cu jumatate din cantitatea de morcov impreuna cu sare si piper.

5. Carnea. O taiem cubulete (prefer asa in locul carnii tocate pentru a-i simti gustul) si o calim in ulei impreuna cu sare piper, boia.

6. Strecuram orezul si intr-un bol mare il amestecam cu ceapa + morcovul calit , morcovul crud, carnea si bulionul. Mai turnam sucul de rosii apoi amestecam bine de tot. Gustam putin sa vedem daca e bun de sare si piper.

Pregatirea "oala minune"

1. La fundul oalei punem marar uscat, iar deasupra niste frunze de varza ca sa acoperim fundul bine de tot.

2. Rulam sarmalele, fiecare in ce forma vrea, patrate dreptunghiulare, ovale, in forma de steluta nu conteaza, acelasi gust delicios il au.

3. Dupa ce terminam de rulat sarmalele, le acoperim din nou cu varza murata.

Fierberea

1. Turnam apa pana se umple oala.

2. Punem oala la foc potrivit 20 de minute apoi se lasa la foc mic sa se coaca bine pana scade toata apa din sarmale, aproximativ 3 ore jumatate.

Si dupa toata aceasta munca migaloase se umple farfuria cu sarmale, se pune smantana din belsug  si se trece la actiune!

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in frunze de varza murata - reteta pas cu pas" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Iahnie de fasole alba Domus cu carne de porc la slow cooker Crock Pot

Postat de mihaelar63

Iahnie de fasole alba Domus cu carne de porc la slow cooker Crock Pot

Fasolea se spala si se pune sa se inmmoaie in multa apa calduta pana a doua zi. Se scurge fasole de apa [ daca mai este] si se pune la fiert in slow cooker Crock Pot timp de 3 ore,...

Citeste continuarea

Snitel vienez cu cus-cus

Postat de timea

Snitel vienez cu cus-cus

Carnea o feliem si o batem cu ciocanul de snitele. (pentru a nu stropi in jur punem peste felia de carne o bucata de folie alimentara). Saram si piperam fiecare bucata de carne batuta. ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.03.2013, 20:00
la 10.03.2013, 20:06
la 10.03.2013, 22:18
la 10.03.2013, 22:23
mooor de pofta!
la 11.03.2013, 08:05
Sunt preferatele mele dar nu te supara,ai pus foarte mult orez pentru ikg de carne!!!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking